Πετράλωνα: Διέσωσαν γατάκι που είχε σφηνώσει σε τέντα ακατοίκητου σπιτιού και κρεμόταν στο κενό (ΦΩΤΟ)

από Μυρτώ Τζώρτζου
Έχουμε δει πολλές διασώσεις ζώων αλλά αυτή ήταν πραγματικά πρωτότυπη. Και σε αυτή τη διάσωση από πίσω είναι η ομάδα εθελοντών Alma Libre Alma Libre – Hellenic Animal Rescue, μια ομάδα διάσωσης που μπορεί να μετράει μερικούς μήνες ζωής, όμως έχει κάνει αμέτρητες και πολύ δύσκολες διασώσεις μέχρι τώρα.
Πρόκειται λοιπόν για ένα μικρό γατάκι, το οποίο είχε σφηνώσει σε σωλήνα στήριξης τεντόπανου σε πολυκατοικία στην περιοχή των Πετραλώνων. Το μπαλκόνι που βρισκόταν ήταν σε ακατοίκητο διαμέρισμα. Το μικρό ήταν εκεί μία μέρα και είχε υπομείνει όλη την καταρρακτώδη βροχή που είχε πέσει.
Το περιστατικό φυσικά ήταν σοβαρό καθώς δεν υπήρχε κανείς να μπορεί να το βοηθήσει. Δύο εθελοντές της Alma Libre πήγαν στο σημείο, όπου για καλή τους τύχη υπήρχε η δυνατότητα πρόσβασης από διπλανό παράθυρο του κλιμακοστασίου χωρίς πρόβλημα ασφάλειας.
Εθελόντρια της ομάδας ανέβηκε στο μπαλκόνι όπου με κατάλληλους χειρισμούς χαλάρωσε το τεντόπανο και κατάφερε να απεγκλωβίσει το γατάκι. Βέβαια, όπως μας ενημερώνει η ομάδα, την ίδια στιγμή στο ισόγειο βρισκόταν και δεύτερος εθελοντής με δίχτυ ασφαλείας για την περίπτωση που το γατάκι θα γλιστρούσε και θα έπεφτε.
Το μωράκι ήταν καταβεβλημένο καθώς στο μεγαλύτερο μέρος της επιχείρησης κρεμόταν μετέωρο χωρίς καν να κουνιέται. Κάτι που πραγματικά είναι απίστευτο. Ήθελε να σωθεί, που λέμε. Το έβαλαν αμέσως στα ζεστά και το μετέφεραν σε κτηνιατρείο της περιοχής. Αποπαρασιτώθηκε και ταΐστηκε με μπιμπερό. Είναι όμως ακόμα σε δύσκολη κατάσταση.
Οι άνθρωποι της ομάδας κάνουν έκκληση να βρεθεί κάποιος που να ανοίξει την αγκαλιά του και να του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία ώστε να ζήσει σε σπίτι. Αρκετά ταλαιπωρήθηκε μέχρι τώρα.
Μιλήστε, αν θέλετε, με την ομάδα:
Alma Libre – Hellenic Animal Rescue
Εθελοντές που συμμετείχαν στην επιχείρηση: Elen Konte, Alexis Mantzoros
ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΣΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Μαρούσι: Οι εθελοντές της Alma Libre έβγαλαν γατάκι που ήταν μέρες σε υπόνομο και έκλαιγε – Petpet.news

Οι εθελοντές της Alma Libre διέσωσαν χτυπημένη γατούλα που ήταν σε διάζωμα της Κηφισού – Petpet.news

Η ομάδα διάσωσης Alma Libre απεγκλώβισε από υπόνομο γατούλα με τα μωρά της, που μόλις είχαν γεννηθεί (ΕΙΚΟΝΕΣ) – Petpet.news

Εθελοντές κατάφεραν και έπιασαν φοβικό γάτο που βρισκόταν σε άθλια κατάσταση στα Καμίνια Πειραιά – Petpet.news

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο