Πιερία: Διέσωσαν μπούφο που τον βρήκαν τραυματισμένο στο έδαφος να μην μπορεί να πετάξει

από Μυρτώ Τζώρτζου
διάσωση μπούφος

Μια υπέροχη και …διαφορετική διάσωση έγινε στην περιοχή στην περιοχή Νέους Πόρους Πιερίας όπως μαθαίνουμε από τη φιλόζωική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Δράση Εθελοντών Δίου-Ολύμπου “ο Περίτας”. Πρόκειται για τη διάσωση ενός μπούφου, ο οποίος βρέθηκε να κάθεται τραυματισμένος στο έδαφος μην μπορώντας να πετάξει.

Είναι όμορφο να ενδιαφερόμαστε για την άγρια φύση, όπως και με τα κατοικίδια ζώα, σκύλος και γάτα. Γιατί πραγματικά η άγρια φύση υποφέρει και χάνεται μέρα με τη μέρα εξαιτία του ανθρώπου και των ενεργειών του.

Δείτε τι γράφει ο Περίτας:

«Μια ωραία διάσωση έγινε χτες στην περιοχή Νέους Πόρους Πιερίας όπου αξίζει να αναφέρουμε.

Το συγκεκριμένο άγριο ζώο, για την ακρίβεια μπούφος, όπως μας ενημέρωσε η άγρια ζωή, βρέθηκε τραυματισμένος να κάθεται στο έδαφος και να μην μπορεί να πετάξει.

Η Θωμαή και η Δήμητρα, που εντόπισαν το ζώο και ήρθαν σε επαφή μαζί μας, προστάτευσαν το πουλί από τα σκυλιά, που ήταν εκεί κοντά, μέχρι να έρθουν να το πιάσουν.

Η Ευδοξία, αμέσως μόλις την ενημερώσαμε, πήγε στο σημείο με τον Απόστολο.

Ο Απόστολος ήταν αυτός που έπιασε το ζώο και μετά το μετέφερε στο Λιτόχωρο ώστε να το παραδώσει σε εμάς. Και εμείς με τη σειρά μας να το πάμε στα ΚΤΕΛ για να φτάσει στα χέρια της άγριας ζωής.

Όταν υπάρχει διάθεση από όλους να βοηθήσουν, έστω και λίγο, πάντα βγαίνει ένα καλό αποτέλεσμα.

Όταν βρείτε ένα άγριο ζώο, να απευθύνεστε στη Δράση για Αγρια Ζωή.

https://www.facebook.com/drasiagriazoi/».

διάσωση μπούφοςδιάσωση μπούφοςδιάσωση μπούφοςδιάσωση μπούφος

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο