Ποιες ράτσες σκύλων έχουν ήσυχο ύπνο και ποιες δεν αφήνουν κανέναν να κοιμηθεί

από Μυρτώ Τζώρτζου

Αν κοιμάστε στο ίδιο δωμάτιο με το σκυλάκι σας, θα ξέρετε καλά πώς είναι ο ύπνος σας μαζί του. Αν κοιμάται ελαφρά, αν όχι, αν πετάγεται εύκολα, αν ροχαλίζει, αν κουνάει την ουρά του, αν κάνει θόρυβο όταν βλέπει όνειρα. Ας μιλήσουμε για το τελευταίο.

Πολλά σκυλιά είναι ιδιαίτερα ανήσυχα τη νύχτα και αντιδρούν στα όνειρα που βλέπουν. Αποκλείεται να μην έχετε καταλάβει πότε βλέπει όνειρο ο σκύλος σας. Τα περισσότερα ζώα συχνά τα “ζουν” τα όνειρά τους. Στριφογυρίζουν, γαβγίζουν, βγάζουν διάφορους ήχους και αναστεναγμούς. Έτσι καταλαβαίνουμε ότι ονειρεύονται.

Σύμφωνα με τους ειδικούς τα ζώα βλέπουν κυρίως όνειρα αγάπης και όνειρα στα οποία ζευγαρώνουν. Σιγά μην ήταν προνόμιο του ανθρώπου τα ερωτικά όνειρα.

Μια πρόσφατη έρευνα, ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, μελέτησε τις συνήθειες του ύπνου στους σκύλους και κατέληξε στο ποια σκυλιά έχουν πιο ανήσυχο ύπνο και ποια πιο βαθύ. Ποια δηλαδή είναι τα θορυβώδη και ποια τα ήσυχα. Αν ο δικός σας σκύλος σας διακόπτει τον ύπνο κάμποσες φορές το βράδυ, τότε ίσως ανήκει σε μια από τις πιο ανήσυχες ράτσες. Επίσης αν ο σκυλάκος σας είναι ημίαιμος, θα λάβετε υπόψη σας την επικρατέστερη από τις ράτσες που έχει.

Ο υπεύθυνος της έρευνας Dr. Robert White-Adams αναφέρει: “Από τα λίγα που μπορούμε να καταλάβουμε είναι το ότι όσο πιο έξυπνος είναι ο σκύλος τόσο πιο πολύ έντονος είναι ο ύπνος του. Οι πιο έξυπνες ράτσες έχουν και πιο νευρικό ύπνο”.

Ακολουθούν δυο λίστες. Η πρώτη με τα σκυλιά που κοιμούνται πιο βαθιά και η δεύτερη, η οποία έχει μόνο μία ράτσα, που σημαίνει ότι τα σκυλιά αυτά κάνουν τον πιο ανήσυχο ύπνο από όλα.

Τα καλύτερα στον ύπνο (ή αλλιώς με αυτά θα κοιμάστε καλύτερα)

Bulldog (το 47% αυτών κοιμάται βαθιά)

Beagle (45% αυτών κοιμάται βαθιά  )

Lurcher (42% αυτών κοιμάται βαθιά )

Jack Russell (40% αυτών κοιμάται βαθιά )

Labrador και Boxer (37% αυτών κοιμάται βαθιά )

Spaniel (36% αυτών κοιμάται βαθιά )

German Shepard (34% αυτών κοιμάται βαθιά )

Golden Retriever και Shih Tzu (32% αυτών κοιμάται βαθιά )

Collie (30% αυτών κοιμάται βαθιά)

Terrier (28% αυτών κοιμάται βαθιά )

Pug (24% αυτών κοιμάται βαθιά )

Τα χειρότερα στον ύπνο (καλύτερα να κοιμούνται σε άλλο δωμάτιο)

Sheepdog ( Μόνο το 12% κοιμάται βαθιά)

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο