Πήλιο, Μηλίνα: Ιδιοκτήτες ξενώνα ταΐζουν, στειρώνουν και περιθάλπουν αδέσποτα ζωάκια

από Μυρτώ Τζώρτζου

Αν βρεθείτε στο Πήλιο και συγκεκριμένα, στο χωριό Μηλίνα, να επισκεφτείτε οπωσδήποτε τον Ξενώνα “Αθηνά” – Hotel “Athina”. Θα γνωρίσετε τους υπέροχους φιλόζωους ιδιοκτήτες του που βοηθάνε καθημερινά να επιβιώσουν πολλά αδέσποτα ζωάκια.

Όλο και περισσότερες επιχειρήσεις, όπως βλέπουμε τα τελευταία χρόνια, γίνονται φιλικές στα αδέσποτα και ανοίγουν τις πόρτες τους για αυτά. Είναι πραγματικά μια διαπίστωση που κάνουμε, η οποία μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι στο παρελθόν σπάνια έβλεπες μαγαζί με ζωάκια μέσα. Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι κάτι αλλάζει σιγά σιγά. Με αργούς ρυθμούς αλλά αλλάζει.

Από την πρώτη στιγμή εμείς εδώ το petpet.news θεωρήσαμε σημαντικό να προβάλλουμε κάποιους χώρους, είτε αυτοί είναι καταστήματα, είτε οτιδήποτε άλλο, οι οποίοι βοηθούν έμπρακτα τα αδέσποτα. Η αδέσποτη ζωή, όπως γνωρίζουμε, ενέχει αμέτρητους κινδύνους. Τα αδέσποτα τη μια μέρα ζουν, την άλλη εξαφανίζονται. Άλλωστε, όπως γνωρίζουμε, έχουν δυστυχώς μέσο όρο ζωής 2-3 χρόνια. Αξίζει λοιπόν να αναφέρουμε αυτούς που ανοίγουν τις πόρτες των καταστημάτων τους για να τα φροντίσουν και να τα προστατέψουν. Αυτούς που τα στειρώνουν. Που τους βάζουν ένα μπολάκι φαγητό και νερό. Που τους δίνουν ένα χάδι.

Ένα τέτοιο μέρος είναι, όπως είπαμε και στην αρχή, ο Ξενώνας Αθηνά στη Μηλίνα του Πηλίου. Οι ιδιοκτήτες του φροντίζουν τα αδέσποτα της περιοχής. Σκυλάκια, γατάκια στειρώνονται, περιθάλπονται και έχουν φαγητό και νερό. Και σε πολλά βρίσκουν σπίτι ώστε να φύγουν από το δρόμο και να ζήσουν μια ζωή σίγουρη όπου θα είναι προστατευμένα, θα τα αγαπούν και θα τα φροντίζουν.

Και όπως συμβαίνει σε όλους τους εθελοντές, έτσι και σε αυτούς, δεν είναι λίγοι αυτοί που τους πηγαίνουν ζώα, τους τα αφήνουν ή το πιο κλασικό, τους τα παρατάνε.

Έξω από τον ξενώνα υπάρχουν πάντα μπολάκια με φαγητό και νερό για να κάνει μια στάση ένα αδέσποτο που θα θελήσει να φάει κάτι ή να δροσιστεί. Και, όπως μαθαίνουμε, στη ρεσεψιόν σας υποδέχεται η πιο όμορφη κυρία, μια μόνιμη εργαζόμενη γάτα, η τρίχρωμη Λούσι που καλωσορίζει τους πάντες με διακριτικό και ευγενικό τρόπο.

Το XenonAthina είναι υπέροχο. Το ίδιο και οι άνθρωποί του. Αξίζει να στηρίζουμε τους ανθρώπους που βοηθάνε έμπρακτα τα ζώα και τους κάνουν καλύτερη τη ζωή. Τη δύσκολη και άδικη ζωή του δρόμου. Γιατί δυστυχώς αυτοί οι άνθρωποι είναι η εξαίρεση. Και μέχρι να πάψουν να είναι η εξαίρεση εμείς θα συνεχίσουμε να λέμε για αυτούς.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Δείτε και αυτά:

Μεζεδοπωλείο στην Καστοριά έβαλε ένα όμορφο σπιτάκι για μια γιαγιούλα σκυλίτσα – Petpet.news

Χαλάνδρι: Τουριστικό γραφείο έχει υιοθετήσει αδέσποτες γατούλες που είχαν ανάγκη- Και σε περιμένουν μέσα – Petpet.news

Αδεσποτάκι μας καλωσορίζει σε κατάστημα στη Λαμία- Το έχουν μέσα στη ζεστασιά – Petpet.news

Ζωγράφου: Κατάστημα έχει διασώσει γατούλες και τις έχει μέσα προστατευμένες – Petpet.news

Αγ. Ιωάννης Αθήνα: Κατάστημα υιοθέτησε αδέσποτη γατούλα και εκείνη αράζει ανέμελη στη βιτρίνα – Petpet.news

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο