Ποιος πέταξε τα νεκρά παγωμένα ζώα σε κάδο σκουπιδιών στο Κρυονέρι; Τι μας είπε ο Δήμος Αθηναίων και ο κτηνίατρος Χρήστος Κτενάς

από Μυρτώ Τζώρτζου

Θα μπορούσε να είναι μια ιστορία βγαλμένη από τα βιβλία του Steven King. Φανταστική. Έλα όμως που δεν είναι. Είναι μια πέρα για πέρα πραγματική ιστορία που συνέβη πριν από λίγες μέρες στην Αθήνα.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2021. Ένα λευκό αυτοκίνητο, τύπου βαν, παρκάρει δίπλα σε έναν κάδο σκουπιδιών στο Κρυονέρι. Ήταν νύχτα και δεν υπήρχαν άνθρωποι εκεί. Ένας κύριος βγαίνει και κατεβάζει πολλές μεγάλες σακούλες και τις πετάει στα σκουπίδια.

Όμως, όπως λένε στα χωριά μας, ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη. Εκείνη την ώρα μια κυρία πηγαίνει βόλτα το σκυλάκι της και βλέπει το συμβάν. Ο κύριος του βαν είναι τόσο χαλαρός που τη χαιρετάει ευγενικά. Αφού πετάξει τις σακούλες, θα μπει στο βαν και θα φύγει.

Το όλο σκηνικό δεν είναι και το πιο συνηθισμένο του κόσμου. Τι έχουν μέσα τόσες σακούλες; Δεν φαίνονται για συνηθισμένα απορρίμματα. Η κυρία με το σκυλάκι πηγαίνει στον κάδο. Το σοκ της είναι μεγάλο καθώς ανακαλύπτει ότι στις σακούλες μέσα είναι 12 νεκρές γάτες, παγωμένες, αλλά και ένα σκυλί στην ίδια κατάσταση. Το σκυλάκι μάλιστα είναι μέσα σε σακί από κροκέτες. Έχει όμως περιλαίμιο. ΔΙΚΕΠΑΖ. Είναι γνωστό σκυλάκι του Δήμου Αθηναίων.

Και οι καταγγελίες στα social media ξεκινούν

Τα νεκρά ζώα φωτογραφίζονται και ανεβαίνουν στο Facebook. Γίνεται ο ανάλογος χαμός. Και δικαίως. Δεν βλέπεις κάθε μέρα κάποιον να πετάει νεκρά παγωμένα ζώα σε σακούλες.

Ποιος τα πέταξε εκεί; Ποιανού ήταν το βανάκι; Ποιος ήταν ο κύριος; Ήταν υπάλληλος κάποιου; Έχοντας ο σκύλος το λουράκι με το όνομα ΔΙΚΕΠΑΖ πάνω του και ξέροντας ότι το ζώο ανήκε στο Δήμος Αθηναίων, καταλαβαίνουμε ότι αυτό δεν έγινε από έναν απλό πολίτη. Κανένας απλός πολίτης δεν έκλεψε τα ζώα και πήγε να τα πετάξει εκεί.

Ποιος λοιπόν φορέας ή υπεύθυνος πέταξε τα ζώα εκεί ενώ θα έπρεπε, σύμφωνα με το νόμο, να κάνει αποτέφρωση; Πού ήταν τα ζώα πριν και ήταν παγωμένα; Ποιος τα είχε σε ψυγείο; Πόσο καιρό; Από τι πέθαναν τα ζώα; Δεν γνώριζαν ότι αυτό που έκαναν ήταν πέρα από ανήθικο και μια υγειονομική βόμβα; 

Ξεκινάει λοιπόν ένας χαμός. Με όλες αυτές τις ερωτήσεις, οι οποίες ζητούσαν και συνεχίζουν να ζητούν απάντηση. Με απίστευτες καταγγελίες από τον κόσμο για συγκεκριμένα γνωστά και προβεβλημένα πρόσωπα. Καταγγελίες που έχουν γίνει και στο παρελθόν. 

Οι γάτες δεν είχαν μικροτσίπ. Έτσι ειπώθηκε τελικά. Στην αρχή είχε ειπωθεί ότι είχαν. Οπότε είναι δύσκολο να βρεθεί σε ποιον ανήκαν. Ο σκύλος όμως ήταν του Δήμου Αθηναίων. Ο Σολ. Δεν το αμφισβητεί κανείς αυτό. Ο Σολ, όπως γνωρίζαμε, βρισκόταν σε φιλοξενία επί πληρωμή σε πανσιόν από το Δήμο Αθηναίων. Στην πανσιόν του κ. Χρήστου Κτενά, σύμφωνα, όπως γράφουμε και πιο πάνω, με την ανακοίνωση της Αστικής Πανίδας. Και πώς βρέθηκε στον κάδο σκουπιδιών; 

Τι λέει ο Δήμος Διονύσου στον οποίο ανήκει το Κρυονέρι όπου βρέθηκαν τα ζώα

Για το αποτρόπαιο περιστατικό ενημερώθηκε η ειδική σύμβουλος φιλοζωίας του Δημάρχου Διονύσου κ. Μαρία Αντωνοπούλου-Πρίντζου από εθελόντρια της Φιλοζωικής Ένωσης Κρυονερίου.

Με απόφαση του Δημάρχου Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη δόθηκε εντολή για την υποβολή μήνυσης κατά παντός υπευθύνου ενώ ο Δήμος Διονύσου ενημέρωσε ως όφειλε τις αρμόδιες Υπηρεσίες Αδέσποτων των εμπλεκόμενων Δήμων, οι οποίες δεσμεύθηκαν να διερευνήσουν το αποτρόπαιο συμβάν.

Ο κ. Καλαφατέλης δήλωσε σχετικά: «Δεν πρόκειται να ανεχθούμε, τουλάχιστον στο δικό μας Δήμο, αντίστοιχες αποτρόπαιες, ανατριχιαστικές και άνανδρες πράξεις, οι οποίες προσβάλλουν όχι μόνο την ανθρωπιά αλλά και τον πολιτισμό μας. Έδωσα εντολή να υποβληθεί δίωξη κατά των υπαιτίων προκειμένου να καταστεί δυνατή η παραπομπή των υπευθύνων στη Δικαιοσύνη».

Τι είπαν στο petpet.news ο Δήμος Αθηναίων και ο συμβεβλημένος κτηνίατρος Χρήστος Κτενάς

Αναζητώντας μια απάντηση απευθυνθήκαμε στο Δήμο Αθηναίων, στην κ. Σεραφίνα Αβραμίδου, Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος υπεύθυνη για τα ζώα, όπου μας ανέφερε ότι επειδή το θέμα είναι στη δικαιοσύνη, επιθυμεί να βάλουμε την ανακοίνωση της Αστικής Πανίδας για το συμβάν (την έχουμε πιο κάτω).

Στη συνέχεια επικοινωνήσαμε με τον κ. Χρήστο Κτενά, συμβεβλημένο κτηνίατρο του Δήμου, στην πανσιόν του οποίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων, βρισκόταν για φιλοξενία ο Σολ. Ο κ. Κτενάς δεν θέλησε να μας πει κάτι, καθώς, όπως μας τόνισε, ό,τι και να πει παρερμηνεύεται. Και ότι η υπόθεση είναι στη δικαιοσύνη.

Η ανακοίνωση της Αστικής Πανίδας του Δήμου Αθηναίων για το συμβάν: 

“Το μόνο από τα ζώα που είχε microchip ήταν ο Σολ. Αυτό έχει καταγραφεί και στην αναφορά της αστυνομίας που έσπευσε στο σημείο. Ακριβώς επειδή ένα ζώο ανήκε εξακριβωμένα στο Δήμο Αθηναίων, αναλάβαμε εμείς να τα πάρουμε όλα. Η νεκροψία όλων των ζώων θα γίνει από το νεκροτομείο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ώστε να μην μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν. Οι νεκροψίες θα φέρουν και τη φωτογραφία του κάθε ζώου ώστε επίσης να μην επιδέχονται αμφισβήτησης. Θα τονίσουμε και εδώ πως το θέμα έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης και μέχρι να έχουμε στα χέρια μας τα αποτελέσματα των νεκροψιών από το ΑΠΘ δεν θα κάνουμε καμία περαιτέρω αναφορά στην υπόθεση.

Ο Σολ ήταν αδεσποτάκι του Δήμου Αθηναίων το οποίο φιλοξενούνταν επί πληρωμή στην πανσιόν συμβεβλημένου με τον Δήμο κτηνιάτρου. Ο μικρός υπέφερε από παγκρεατίτιδα και δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Για τον θάνατό του, ο οποίος επήλθε πολύ πρόσφατα, είχαμε άμεση ενημέρωση από τον κτηνίατρο καθώς και πλήρες ιστορικό και αιτιολόγηση. Παράλληλα ενημερωθήκαμε ότι θα μεταφερθεί για αποτέφρωση κάτι που δεν είχαμε κανένα λόγο να αμφισβητήσουμε, διαφορετικά θα τον μεταφέραμε στο ΔΙΚΕΠΑΖ με το οποίο συνεργάζεται ο Δήμος και διαθέτει αποτεφρωτήριο. Αναμένουμε τη νεκροψία από ανεξάρτητο κτηνίατρο και επιφυλασσόμεθα παντός νομίμου δικαιώματός μας”.

Στο petpet.news έχουν έρθει διάφορες καταγγελίες, με ονόματα και επίθετα. Οι άνθρωποι που έχουν δει και γνωρίζουν θα πρέπει να αποφασίσουν να μιλήσουν. Δεν ξέρουμε αν τα ζώα αυτά ήταν τα πρώτα που πετάχθηκαν στα σκουπίδια. Σαν πραγματικά σκουπίδια. Ελπίζουμε και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε να είναι τα τελευταία.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο