Πόρτο Ράφτη: Παράτησαν σκυλάκι, Τζακ Ράσελ, μεγάλο σε ηλικία και σε άσχημη κατάσταση

από Μυρτώ Τζώρτζου
Τζακ Ράσελ

Δυστυχώς και αυτή η χρονιά, παρά το νέο νέο νόμο, δεν διαφέρει σε τίποτα από τις προηγούμενες όσον αφορά τα αδέσποτα. Οι εθελοντές καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με αμέτρητες εγκαταλείψεις και επίσης αμέτρητες κακοποιήσεις, τις οποίες καλούνται να διαχειριστούν. Οι δήμοι που είναι, σύμφωνα με το νόμο, υπεύθυνοι για τα αδέσποτα σφυρίζουν αδιάφορα. Για να μην πούμε ότι συχνά σε πολύ δύσκολα περιστατικά παραπέμπουν τους πολίτες στις φιλοζωικές, στους εθελοντές δηλαδή.

Το τσιπάκι, από την άλλη, είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο και φυσικά υποχρεωτικό ώστε να εντοπίζεται αυτός που παράτησε και να τιμωρείται ανάλογα, όπως γίνεται στο εξωτερικό. Δυστυχώς έλεγχοι δεν γίνονται. Για να μην αναφέρουμε ότι ένας από τους λόγους που κάποιοι δεν βάζουν τσιπάκι στο ζώο τους είναι ακριβώς αυτός. Να μπορούν να το εγκαταλείψουν χωρίς να έχουν συνέπειες. Και αν σας φαίνεται αυτό απίστευτο, είναι μια πραγματικότητα.

Ο λόγος για όλα αυτά μια ανάρτηση της φιλοζωικής ομάδας Φιλοζωική Ομάδα Μαρκόπουλο Πόρτο Ράφτη, οι εθελοντές της οποίας βρήκαν αυτές τις μέρες ένα σκυλάκι, ράτσας Τζακ Ράσελ, σε άσχημη κατάσταση να περιφέρεται στη περιοχή του Πόρτο Ράφτη. Και φυσικά δεν το άφησαν στη μοίρα του, όπως οι περισσότεροι που το είχαν δει να περιφέρεται σε αυτά τα χάλια.

Το ζώο, όπως μαθαίνουμε, είναι μεγάλο σε ηλικία, έχει ψώρα, όπως θα δείτε στις φωτογραφίες και είναι πολύ ταλαιπωρημένο. Και φυσικά είναι χωρίς τσιπάκι. Φιλοξενείται προσωρινά σε κτηνιατρείο στο Πόρτο Ράφτη.

Η Φιλοζωική Ομάδα Μαρκόπουλου Πόρτο Ράφτη κάνει έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι, να επικοινωνήσει μαζί τους. Πάντα βέβαια υπάρχει και η περίπτωση να έχει χαθεί και ο κηδεμόνας του να το ψάχνει.

Αν δεν το αναζητήσει κάποιος το ζώο χρειάζεται φιλοξενία ή καλύτερα υιοθεσία.

Αν κάποιος θέλει να το υιοθετήσει και να του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία, μη σκεφτεί ότι είναι λίγο μεγάλο σε ηλικία. Τα Τζακ Ράσελ είναι υπέροχα ζώα, πανέξυπνα και φιλικά, και το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα το μετανιώσει. Τηλέφωνο επικοινωνίας ☎ 6936192895

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο