Βρήκε σπίτι ο σκυλάκος Χάρης που ζούσε άρρωστος και κοκαλιασμένος στο άθλιο κυνοκομείο Σπάρτης

από Μυρτώ Τζώρτζου
Sparti

Πέρασαν 14 περίπου μήνες από τη μέρα που το σωματείο Save a Greek Stray Save a Greek Stray έβγαλε στο φως, μετά από αυτοψία που έκανε, και όχι μόνο μία φορά, τη φρίκη των δυο κυνοκομείων της Σπάρτης. Θυμόμαστε όλοι τις εικόνες των αποστεωμένων και άρρωστων ζώων που αργοπέθαιναν δεμένα με αλυσίδες είτε κάτω από τον ήλιο είτε κάτω από την παγωνιά. Πώς να τις ξεχάσουμε άλλωστε. Οι φωτογραφίες αυτές θα μας στοιχειώνουν πάντα.

Το σωματείο είχε υποβάλει μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Σπάρτης κατά παντός υπευθύνου για το αδίκημα της κακοποίησης ζώων και στα δύο κυνοκομεία του Δήμου Σπάρτης. Ζητήθηκε επίσης να διαταχθεί από την Εισαγγελία η παράδοση των ετοιμοθάνατων και των πολύ άρρωστων ζώων.

Η επέμβαση της αστυνομίας ήταν άμεση και είχαν γίνει συλλήψεις, ανάμεσα σε αυτές ήταν και του αρμόδιου αντιδημάρχου Αθανασίου Καρλαύτη, Αντιδήμαρχου Προστασίας, Καθαριότητας & Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων του δήμου εκεί.

Το Save a Greek Stray πήρε πολλά από τα ετοιμοθάνατα σκυλάκια και τα έφερε στην Αθήνα ώστε να γίνουν προσπάθειες να σωθούν. Κάποια δυστυχώς δεν τα κατάφεραν. Ήταν σε τόσο άθλια κατάσταση που δεν γινόταν τίποτα. Τα περισσότερα όμως έγιναν καλά. Αναστήθηκαν στην κυριολεξία. Κάποια επίσης βρήκαν σπίτι. Κάποια άλλα ακόμα περιμένουν.

Ένα από τα τυχερά είναι και το σκυλάκι που βλέπετε στις φωτογραφίες, ο Χάρης. Ο Χάρης ήταν, όπως αναφέρει το σωματείο, από τα πιο άρρωστα σκυλιά που ήρθαν στην Αθήνα από το δημοτικό κυνοκομείο Σπάρτης. Ένα αποστεωμενο, θλιμμένο πλάσμα, που έμοιαζε γέρος. Ήταν σαν να είχε παραιτηθεί εντελώς. Σαν να μη ήθελε άλλο να ζήσει. Άλλωστε μέσα στο άθλιο κυνοκομείο που είχε καταδικαστεί να μένει μόνο ζωή δεν έλεγες αυτό που έκανε.

Οι άνθρωποι του Save a Greek Stray έκαναν τα πάντα για αυτόν. Και λένε χαρακτηριστικά: «Τίποτα δεν καταλάβαινες για αυτόν, τίποτα για το χαρακτήρα του, τίποτα για το τι σκύλος είναι. Μόλις άρχισε να αναρρώνει το πανέμορφο πρόσωπό του έλαμψε, το ίδιο και τα καταπράσινά του μάτια. Και ήταν τόσο μεγάλη η διαφορά από πριν, που τον ονομάσαμε Χάρη, γιατί από ένα ράκος έγινε η χαρά της ζωής.»

Και τα νέα είναι ευχάριστα για αυτόν, όπως μαθαίνουμε. Ο Χάρης βρήκε σπίτι και ζει πλέον ευτυχισμένος. Κάποιοι άνοιξαν το σπίτι τους για αυτόν για να του δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία. Όλα τα πλάσματα αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία. Πόσο μάλλον αυτά που έχουν ταλαιπωρηθεί και κακοποιηθεί στη ζωή τους.

Οι άνθρωποι που τον υιοθέτησαν λένε ότι είναι το τέλειο σκυλί. Ο Χάρης σίγουρα είναι το τέλειο σκυλί. Όλα τα σκυλάκια είναι τέλεια αν τους φερθείς με αγάπη και σεβασμό. Και εμείς που παρακολουθήσαμε τις ενέργειες του Save a Greek Stray που έσωσε πόσα ζώα από τα κολαστήρια της Σπάρτης είμαστε χαρούμενοι. Ο Χάρης θα ζήσει με αγάπη. Προστατευμένος και χαρούμενος θα έχει πλέον μια νέα ζωή. Μια πραγματική ζωή.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο