Πώς έσωσε 80 σκύλους ενός καταφυγίου στην Πορτογαλία

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ταλαντούχος, λάτρης της οικογένειας και ιδιαίτερα της μητέρας του αλλά και γνωστός φιλάνθρωπος, ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής Cristiano Ronaldo έχει φιλοξενηθεί πολλές φορές σε πρωτοσέλιδα εφημερίδων για την προσφορά του σε ανθρώπους ή ζώα που έχουν ανάγκη.

Πριν από λίγες μέρες ο 31χρονος σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης αποφάσισε να βοηθήσει ένα καταφύγιο με αδέσποτα που ήταν έτοιμο να κλείσει, το Cantinho da Lili, στην πόλη Gouveia, της Πορτογαλίας, τον τόπο καταγωγής του. Και το έκανε. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Η 34χρονη Liliana Santos, ιδιοκτήτρια του καταφυγίου Gueveia, αντιμετώπιζε ένα σημαντικό πρόβλημα λόγω έλλειψης χρημάτων. Τα 80 σκυλάκια του καταφυγίου χρειάζονταν θεραπείες, που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούσαν τα 2οοο ευρώ το ζώο. Σε αυτά προστίθεντο και τα πάγια έξοδα του χώρου, κάτι που ήταν αδύνατο να αντιμετωπίσουν οι υπεύθυνοι.

Εθελοντής του καταφυγίου επικοινώνησε με συγγενικό πρόσωπο του Ronaldo και του εξέφρασε την αγωνία για το μέλλον των ζώων. Μόλις εκείνος το πληροφορήθηκε, δέχτηκε να βοηθήσει στην επιβίωση του καταφυγίου στέλνοντας ένα t-shirt του υπογεγραμμένο από τον ίδιο ώστε να βγει σε δημοπρασία. ” Δεν το πιστεύω ακόμα. Θέλω να τον ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου. Είναι μια πολύ σημαντική χειρονομία” θα πει η Liliana Santos στην πορτογαλέζικη εφημερίδα Correrio de Mahna.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο ποδοσφαιριστής- σταρ δείχνει ευαισθησία. Το 2015 είχε δωρίσει 5 εκατομμύρια δολάρια για να ανακουφιστούν οι πληγέντες του καταστροφικού σεισμού στο Νεπάλ, σεισμός που ήταν η αιτία για το θάνατο 8 χιλιάδων ατόμων.

Την ίδια χρονιά είχε δωρίσει 120 χιλιάδες ευρώ στην κλινική όπου νοσηλεύτηκε η μητέρα του για καρκίνο, τοποθετώντας τον στην πρώτη θέση των πιο φιλάνθρωπων αθλητών του κόσμου.

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο