Πόσα ζώα μπορώ να έχω στο διαμέρισμά μου;

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ένα κατατοπιστικό άρθρο για το πόσα ζώα μπορούμε να έχουμε στο σπίτι μας δημοσιεύει η ιστοσελίδα  http://www.petsonly.gr/, το οποίο ξεκαθαρίζει πολλά πράγματα που δεν γνωρίζουν όχι μόνο όσοι δεν έχουν ζώο αλλά και οι κηδεμόνες κατοικίδιων.

Δυστυχώς δεν έχουμε όλοι μας τη δυνατότητα να ζούμε σε μονοκατοικία με μεγάλο κήπο, κάτι ιδανικό για εμάς και τα κατοικίδιά μας. Τα διαμερίσματα έχουν τις δυσκολίες τους, εάν αποφασίσεις να υιοθετήσεις κάποιο ζωάκι. Θα πρέπει να εκπαιδευτεί ώστε να μπορεί να ζήσει μαζί μας αρμονικά. Τι προβλέπει ο νόμος για τα κατοικίδια σε διαμέρισμα;

Σύμφωνα με την ερμηνεία του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ο νέος νόμος επιτρέπει να έχουμε όσα ζώα θέλουμε στο διαμέρισμα, αρκεί να τηρούνται και οι υπόλοιπες παράμετροι που προβλέπονται. Στις πολυκατοικίες αποτελούμενες από δύο διαμερίσματα και πάνω επιτρέπεται η διατήρηση ζώων συντροφιάς σε κάθε διαμέρισμα, με την προϋπόθεση ότι: Τα ζώα αυτά διαμένουν στο ίδιο διαμέρισμα με τον ιδιοκτήτη τους ή τον κάτοχό τους. Δεν παραμένουν μόνιμα στις βεράντες ή τους ανοιχτούς χώρους του διαμερίσματος.

Η παραμονή στα διαμερίσματα πολυκατοικιών τελεί υπό την επιφύλαξη της τήρησης των κανόνων ευζωίας, των υγειονομικών διατάξεων και των αστυνομικών διατάξεων περί κοινής ησυχίας. Μετά από επιστολές της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Υπουργείο Υγείας που είχαν σαν αποτέλεσμα την προσφυγή στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, επιτέλους μπήκε ένα τέλος στην αυθαιρεσία και την άγνοια διαφόρων υπηρεσιών του Δημοσίου, κυρίως των υγειονομικών, σχετικά με τον αριθμό των ζώων που επιτρέπονται σε διαμερίσματα και μονοκατοικίες.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο