Ψάχνουν να βρουν αυτόν που σκότωσε με κλοτσιές στη Νίκαια την αδέσποτη σκυλίτσα Φώφη

από Μυρτώ Τζώρτζου

Τα περιστατικά κακοποίησης των ζώων είναι καθημερινά στη χώρα μας και οι εθελοντές φιλόζωοι δεν προλαβαίνουν πλέον να τα βοηθήσουν όλα αυτά τα πλάσματα που κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή. Δυστυχώς ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στο θέμα αυτό είναι το ότι ο κόσμος γνωρίζει τις περισσότερες φορές τους δράστες αλλά δεν μιλάει. Δεν θέλει να μπλέξει. Και έτσι εκείνοι δρουν ανενόχλητοι. Και το ξανακάνουν.

Ένα τέτοιο περιστατικό που όμως είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο του ζώου συνέβη πριν από λίγες μέρες στη Νίκαια, στην οδό Πέτρου Ράλλη. Έξω από ένα pet shop ζούσε πολλά χρόνια μια υπέροχη αδέσποτη σκυλίτσα, η Φώφη, η οποία ήταν περίπου 10 ετών.

Τη Φώφη τη φρόντιζαν όλοι. Και το pet shop αλλά και πολλοί φιλόζωοι κάτοικοι της περιοχής. Το ζώο δεν είχε δημιουργήσει ποτέ κάποιο πρόβλημα. Αντιθέτως ήταν πολύ φιλική και ήσυχη.

Δυστυχώς κάποιος κάτοικος της περιοχής αποφάσισε ότι δεν τη θέλει. Έτσι απλά. Και τη σκότωσε. Κάποια στιγμή οι άνθρωποι που τη φρόντιζαν είδαν ότι δεν είναι πολύ καλά. Η Φώφη μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο όπου έγιναν κάποιες ακτινογραφίες χωρίς να δείξουν κάποιο κάταγμα. Και επέστρεψε στο σημείο της.

Μια από τις κυρίες που τη φρόντιζε πήγε να την ταϊσει. Η σκυλίτσα ήταν ανήσυχη. Τη κοίταξε στα μάτια, ανίκανη να αντιδράσει και πέθανε στην αγκαλιά της. Το ζώο πέθανε από εσωτερική αιμορραγία που δεν ήταν χτύπημα αυτοκινήτου. Το πιθανότερο είναι ότι χτυπήθηκε με κλοτσιές στην κοιλιά.

Αυτός που το έκανε είναι επικίνδυνος για όλους μας. Είναι άρρωστος. Αν κάποιος είδε κάτι ή γνωρίζει κάτι, ας μας στείλει μήνυμα έστω και ανώνυμα. Ποτέ δεν είναι αργά να αντιδράσουμε. Μη γινόμαστε συνένοχοι σε τέτοια εγκλήματα κατά των ζώων.

Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο