Πτολεμαΐδα: Αυτά είναι τα πολύ όμορφα σπιτάκια και δοχεία σίτισης που μπήκαν για τα αδέσποτα

από Μυρτώ Τζώρτζου
Όπως γράψαμε και σε άλλο άρθρο, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας ο Δήμος Εορδαίας τοποθέτησε σπιτάκια και δοχεία σίτισης – νερού, τα οποία δώρισε ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς που βρίσκονται στην πόλη της Πτολεμαΐδας.
Με αφορμή διάφορα περιστατικά που έχουν αναφερθεί από πολίτες, οι οποίοι διαμαρτύρονται για παράνομη σίτιση αδέσποτων ζώων συντροφιάς, θεωρούμε ότι επιβάλλεται η τοποθέτηση δοχείων σίτισης και νερού σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης ώστε να πετύχουμε την διασφάλιση της υγείας των ζώων με παροχή φαγητού (ξηρά τροφή) και νερού, αποφεύγοντας έτσι τις περιπτώσεις σίτισης με πεταμένα υπολείμματα φαγητού, ωμού κρέατος ή κόκαλα, αποφεύγουμε επίσης έτσι, να επιβαρύνουμε με απορρίμματα (αλουμινόχαρτα, σακούλες, μπολάκια) τα πάρκα, τις πλατείες και τις γειτονιές, κάτι που δημιουργεί προβλήματα τόσο στα ζώα, όσο και στους συμπολίτες μας.
Πέρα από τη φροντίδα παροχής φαγητού στα αδέσποτα ζώα συντροφιάς είναι και υποχρέωσή μας, ηθική πρωτίστως, να διασφαλίσουμε και την καλή διαβίωσή τους σε σχέση με τις καιρικές συνθήκες.
Τα αδέσποτα ζώα, σε άσχημες καιρικές συνθήκες, συνηθίζουν να βρίσκουν προστασία σε εισόδους πολυκατοικιών, καταστημάτων σε γκαράζ, σε αυλές και σε πάρκα. Αυτό δημιουργεί προβλήματα σε μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας.
Τα σπιτάκια των σκύλων λοιπόν είναι η καλύτερη λύση τόσο για τα ίδια τα ζώα όσο και για τους συμπολίτες μας. Την επίβλεψη και φροντίδα των παραπάνω θα έχουν μαζί με τον δήμο, τα φιλοζωικά σωματεία και οι ενώσεις, καθώς και ανάδοχοι των ζώων σε κάθε γειτονιά.
Βάση της κείμενης νομοθεσίας απαγορεύεται η καταστροφή των χώρων σίτισης και πόσης των αδέσποτων ζώων ή και η απόσυρση από τους εν λόγω χώρους τροφής και ύδατος που προορίζονται για τα αδέσποτα ζώα.
Δείτε τα όμορφα σπιτάκια και τα δοχεία σίτισης που τοποθετήθηκαν αλλά και τα μέρη στα οποία βρίσκονται.

Πηγή: Καθημερινή ενημέρωση για την Kοζάνη από το 2001 

KOZANILIFE.GR | Νέα από Κοζάνη, ειδήσεις – ενημέρωση Κοζάνης

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο