Ραφήνα-Πικέρμι: Μειωμένα δημοτικά τέλη σε όσους υιοθετούν αδέσποτα από το καταφύγιο του Δήμου

από Μυρτώ Τζώρτζου

Λήψη απόφασης περί έγκρισης ανταποδοτικού προγράμματος υιοθεσίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς από το Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων του Δήμου.

Την εισήγηση έκανε ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Πάντζας ενώ στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ Βουδούρης λέγοντας πως ο δήμος Ραφήνας Πικερμίου με την απόφαση αυτή θα αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση ενώ η παροχή αυτή είναι υποδεέστερη από τα έξοδα που κάνει ο δήμος για την φροντίδα των αδέσποτων. Επίσης είπε πως θα γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να μην μπορούν να γίνουν ψεύτικες υιοθεσίες.

Ο κ. Μπουρνούς είπε πως είναι πολύ υπερήφανος για την απόφαση αυτή, ενώ ο κ. Πάντζας ανέφερε πως στην επιτροπή εκτός από τον Δήμαρχο και τον κ. Βουδούρη στην επιτροπή θα βρίσκονται η κα Βαλερί Βασιλικός και ο κ. Δημήτρης Καρασταμάτης.

Η κα. Παπαδοπούλου ρώτησε αν θα γίνονται υιοθεσίες μόνο από τον «Πήγασο», ο οποίος αναφέρεται στην εισήγηση, με τον κ. Μπουρνούς να απαντά πως ο δήμος είναι υποχρεωμένος να έχει σύμβαση με όλα τα φιλοζωικά σωματεία και πως η μείωση στα δημοτικά τέλη θα ισχύει μόνο για τα ζώα που θα υιοθετηθούν από το δημοτικό καταφύγιο του δήμου Ραφήνας Πικερμίου.

Ο κ. Βασιλοπουλος πρότεινε να υπάρχει μεγαλύτερη μείωση στην περίπτωση που θα υιοθετηθεί κάποιο ζώο μεγαλύτερης ηλικίας, με τους κ.κ. Βουδούρη και Μπουρνούς να δηλώνουν πως η πρόταση είναι προς τη θετική κατεύθυνση και θα εξεταστεί.

Η κα. Ξηντάρα ανέφερε πως ο δήμος θα μπορούσε να εξετάσει το ενδεχόμενο να δίνει δωρεάν τροφές σε όσους υιοθετούν αδέσποτα ζώα από το δρόμο.

Η κα. Βαρουτέλη είπε πως ίσως θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο να δίνεται η παροχή σε είδος.

Ο κ. Πάντζας είπε πως το πρόγραμμα θα πρέπει να είναι πλήρως ελεγχόμενο και θα γίνεται ετήσιος έλεγχος και πως ο δήμος και οι υπάλληλοί του έχουν κάνει μεγάλο έργο όσο αφορά τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων. Τέλος ανέφερε πως θα υπάρχει η τροποποίηση για έως 50% μείωση στα τέλη. Το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία με τον κ. Φαφούτη να ψηφίζει κατά.

iRafina

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο