Βρήκαν σπίτι τα αδέσποτα αδερφάκια κουτάβια που γεννήθηκαν σε χωριό των Σερρών και δεν τα ήθελαν

από Μυρτώ Τζώρτζου

Η όμορφη ιστορία του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών ΦΟΣ Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών ΦΟΣ που ακολουθεί θα μπορούσε να έχει τίτλο μια γνωστή φράση που λέμε συχνά όσοι ασχολούμαστε με τα ζώα: «το σκουπίδι του ενός ο θησαυρός του άλλου». Πρόκειται για μια ιστορία αγάπης, με happy end. Είναι η ιστορία του Τζίμυ, της Τζάκλιν και της Τζέιν.

Δυστυχώς οι περισσότερες ιστορίες που έχουν να κάνουν με τα ζώα δεν έχουν happy end. Στην Ελλάδα είμαστε. Το γνωρίζουμε καλά. Για αυτό όταν έχουμε κάτι με αίσιο τέλος, θέλουμε να το μοιραστούμε μαζί σας. Γιατί μπορεί, όπως θεωρούν τα περισσότερα μέσα μαζικής επικοινωνίας, να «πουλάνε» περισσότερα τα δυσάρεστα, όμως εμείς πιστεύουμε ότι τα ευχάριστα μας δίνουν τη δύναμη να παλέψουμε για να κάνουμε περισσότερα πράγματα για τα ζώα. Τα ευχάριστα είναι η κινητήριος δύναμη στο να γίνουν περισσότερες πράξεις αγάπης για τα ζώα που τόσο έχουν την ανάγκη μας.

Ο Τζίμυ, η Τζάκλιν και η Τζέιν είναι τρία ημίαιμα κοκονάκια που γεννήθηκαν πριν από μερικούς μήνες σε ένα χωριό των Σερρών από αδέσποτη μανούλα. Φυσικά ήταν ανεπιθύμητα όπως όλα τα αδέσποτα στα περισσότερα χωριά μας. Τα έδιωχναν. Το μέλλον τους ήταν αβέβαιο. Μάλλον δεν ήταν καθόλου αβέβαιο αλλά εντελώς βέβαιο. Δεν υπήρχε μέλλον με άλλα λόγια.

Οι εθελοντές του ΦΟΣ τα πήραν για να τα σώσουν. Τα εμβολίασαν, τα αποπαρασίτωσαν και ανέλαβαν να τους βρουν σπίτια ώστε να ζήσουν μια όμορφη ζωή. Πολλά όμως τα ζωάκια που ψάχνουν σπίτια. Αμέτρητα. Εκκλήσεις, κοινοποιήσεις. Η μαμά τους υιοθετήθηκε. Και η ευχάριστη είδηση και για αυτά δεν άργησε. Τα μικρούλια βρήκαν σπίτια. Και τα τρία. Τα δύο εκτός Ελλάδας. Το ένα εδώ.

Η Τζάκλιν και η Τζέιν πριν από μερικές μέρες, όπως γράφουν οι άνθρωποι του ΦΟΣ, ταξίδεψαν για τις οικογένειές τους αφού ήρθαν οι ίδιοι οι άνθρωποι στο αεροδρόμιο για να τις πάρουν. Και έστειλαν και φωτογραφίες όπου πλέουν σε πελάγη ευτυχίας που έχουν αυτούς τους μικρούς θησαυρούς στο σπίτι τους.

Ο Τζίμυ πήγε σε μια οικογένεια εδώ στη χώρα μας και είναι και αυτός πολύ ευτυχισμένος. Μακριά από τους κινδύνους των δρόμων, την κακία και την επιθετικότητα των ανθρώπων.

Καλή ζωή να έχουν και τα τρία αυτά υπέροχα πλάσματα που γεννήθηκαν άτυχα αλλά χάρη στη μεγάλη αγάπη των εθελοντών έγιναν πολύ πολύ τυχερά!

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com 

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο