Ρέντης: Εθελοντές βρήκαν κατεστραμμένα τα σπιτάκια που είχαν βάλει για τα αδέσποτα

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ό,τι και να πούμε για μερικές πράξεις ανθρώπων είναι λίγο. Ζούμε ένα απίστευτο κυνήγι των αδέσποτων από ανθρώπους της διπλανής πόρτας που παρουσιάζονται ως αξιοπρεπείς πολίτες. Και λέμε παρουσιάζονται γιατί στην πραγματικότητα είναι διαφορετικοί, με μίσος μέσα τους για ό,τι κινείται. Είναι αυτοί που βάζουν κρυφά τα βράδια τις φόλες και σκοτώνουν με μαρτυρικό τρόπο τα αδέσποτα, οι ίδιοι που τα κακοποιούν στην πρώτη ευκαιρία, που τα διώχνουν για να μην τα βλέπουν, που τους διαλύουν τα σπιτάκια και τα μπολάκια που έβαλαν εθελοντές για αυτά.

Αφορμή αυτό η ανάρτηση μιας εθελόντριας, της Μαίρης Χ. σε μια γειτονιά του Ρέντη, η οποία με μεγάλη λύπη είδε τα σπιτάκια που είχαν βάλει για τα αδεσποτάκια εντελώς διαλυμένα. Σπασμένα και πεταμένα εδώ και εκεί. Ξεκίνησαν την καταστροφή το βράδυ και το πρωί τα είχαν αποτελειώσει. Οι εικόνες άλλωστε τα λένε από μόνες τους. Θλίψη και απογοήτευση. Και ένα μεγάλο γιατί.

Ποιον πείραξαν τα ζώα που προσπαθούν καθημερινά να επιβιώσουν αντιμετωπίζοντας χίλιους κινδύνους; Για ποιο λόγο να θες να σπάσεις ένα σπίτι που μέσα του θα βρει ζεστασιά και θα προφυλαχτεί ένα ζώο που είχε την ατυχία είτε να πεταχτεί στο δρόμο από κάποιον είτε να γεννηθεί εκεί; Και ποιος είσαι εσύ που νομίζεις ότι σου ανήκουν οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια και αποφασίζεις τι θες να υπάρχει και τι δεν θες; Και μιλάμε σε ένα δρόμο γεμάτο σκουπίδια. Τα σκουπίδια άραγε δεν σε πειράζουν;

Το πρόβλημα στις περιπτώσεις αυτές αλλά φυσικά και στις κακοποιήσεις είναι ότι κάποιοι γνωρίζουν το δράστη ή τους δράστες αλλά δεν μιλούν. Δεν θέλουν να μπλέξουν, όπως λένε. Και έτσι γίνονται συνένοχοι. Η σιωπή είναι συνενοχή. Θέλουμε δυστυχώς πολλά χρόνια ακόμα για να μπορέσουμε να πούμε ότι είμαστε μια ευρωπαϊκή χώρα.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο