Ρόδος: Εθελοντές της ΑΝΙΜΑ διέσωσαν νεαρό ελαφάκι που βρέθηκε τραυματισμένο

από Μυρτώ Τζώρτζου

Οι εθελοντές της ΑΝΙΜΑ, λόγω των πυρκαγιών, βρίσκονται ση Ρόδο για να προσφέρουν τη βοήθειά τους στο να σωθούν όσα περισσότερα ζώα της άγριας φύσης γίνεται. Περιπολούν στα καμένα και εντοπίζουν ζώα που βρίσκονται σε ανάγκη.

Την 28η Ιουλίου δέχθηκαν κλήσεις από πολίτες για ένα τραυματισμένο ελαφάκι στην περιοχή Κιοτάρι. Ο κτηνίατρος της ΑΝΙΜΑ Γρηγόρης Μαρκάκης και τα μέλη της ομάδας διάσωσης της ΑΝΙΜΑ Ηλίας Νικολάου και Μαρία Καλλιντέρη έσπευσαν στο σημείο. Εκεί εντόπισαν το νεαρό αρσενικό ελαφάκι στον περίβολο του ξενοδοχείου Lindos Breeze Beach Hotel. Παρατηρώντας το ζώο, το οποίο παρουσίαζε έντονη χωλότητα στα πρόσθια άκρα του, ο κτηνίατρος έκρινε σκόπιμη την αναισθησία του. Με χρήση φυσοκάλαμου αναισθητοποίησε το ζώο, το οποίο μεταφέρθηκε, συνοδεία του κτηνιάτρου, με όχημα του Δασαρχείου Ρόδου σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Ρόδου.

Σύμφωνα με την ΑΝΙΜΑ, μετά την πρώτη κλινική και ορθοπεδική εξέταση, εντοπίστηκε αρθροπάθεια στο δεξί ώμο και κάκωση στο αριστερό μετακάρπιο. Κρίθηκε απαραίτητη η περεταίρω διερεύνηση του περιστατικού με ακτινολογικό έλεγχο.

Στο ζώο χορηγήθηκαν αντιφλεγμονώδη αναλγητικά φάρμακα, αντιβιοτικά μακράς διαρκείας, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία για την υποστήριξη του μυϊκού του συστήματος.

Η τελευταία ενημέρωση της ΑΝΙΜΑ είναι:

«Από τα ξημερώματα του Σαββάτου 29, Ιουλίου το νεαρό πλατώνι που συνελήφθη από την ομάδα της ΑΝΙΜΑ νοσηλεύεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Ρόδου. Εκεί παρακολουθείται από τον κτηνίατρο της ΑΝΙΜΑ Γρηγόρη Μαρκάκη και λαμβάνει τη φαρμακευτική του αγωγή. Το πρωί της Κυριακής 30 Ιουλίου και εφόσον το ζώο είχε σταθεροποιηθεί, αναισθητοποιήθηκε εκ νέου και μεταφέρθηκε με όχημα του Δασαρχείου Ρόδου, συνοδεία του κτηνιάτρου, στο κτηνιατρείο Animal Care του Παναγιώτη Μαργιέ, όπου υποβλήθηκε σε ακτινολογικό έλεγχο και οι κακώσεις από τις οποιες πάσχει διαγνώσθηκαν με ακρίβεια.

Το ζώο μεταφέρθηκε πίσω στο χώρο νοσηλείας του, όπου η ανάνηψή του ήταν σύντομη και ομαλή. Ο Γρηγόρης Μαρκάκης είναι σε πλήρη συντονισμό με την Δρ Αναστασία Κομνηνού, καθηγήτρια της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, της οποίας η γνωμάτευση αναμένεται, για να καθοριστεί η μετέπειτα διαχείριση του πλατωνιού.»

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο