Σέρρες: Θα ζήσει η γατούλα που σερνόταν στο δρόμο σε άθλια κατάσταση και ο δήμος δεν έκανε τίποτα

από Μυρτώ Τζώρτζου
Σέρρες

Θα ζήσει ευτυχώς η αδέσποτη γατούλα, όπως αναφέρει ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών ΦΟΣ,  που βρέθηκε αυτές τις μέρες να σέρνεται στο δρόμο σε άθλια κατάσταση, στην οδό Ναυάρχου Σταχούρη στις Σέρρες.

Η άτυχη ταρταρούγα ήταν χτυπημένη μέρες από αυτοκίνητο αλλά κανείς δεν πήγε να τη βοηθήσει. Ο δήμος που κλήθηκε για το περιστατικό (και είναι από το νόμο υπεύθυνος για τα αδέσποτα) δεν φάνηκε παρά την ενημέρωσή του.

Και εδώ έρχονται και πάλι οι εθελοντές να σώσουν την κατάσταση, όπως γίνεται κάθε φορά. Πήγαν, πήραν τη γατούλα και την πήγαν στο κτηνιατρείο.

Όπως αναφέρουν η γάτα ήταν έγκυος, με νεκρά τα μωρά της να σαπίζουν μέσα της, παράλυτη στα δύο πίσω πόδια και σχεδόν ετοιμοθάνατη από μόλυνση. Το ταλαιπωρημένο ζωάκι σε αυτή την κατάσταση σερνόταν κάτω από τα αυτοκίνητα για να προστατευτεί. Εκεί έκανε πληγή που γέμισε από σκουλίκια που την έτρωγαν. Και όλα αυτά σε μια κοινωνία που θέλει να λέγεται πολιτισμένη. Αλλά και σε μία χώρα που τα αδέσποτα για τους υπεύθυνους δεν αξίζουν τίποτα.

Η γατούλα ήταν τυχερή καθώς κάποιοι την έσωσαν. Όμως αμέτρητα αδέσποτα ζώα καθημερινά πεθαίνουν στους δρόμους αβοήθητα.

Στη γάτα έγινε επέμβαση για να αφαιρεθούν τα νεκρά μωράκια της.

Όμως υπάρχει και κάτι αρνητικό. Το ζώο, όπως μας ενημερώνουν οι εθελοντές, το οποίο ξεκίνησε να τρώει, έχει πρόβλημα κινητικότητας και δεν έχει αίσθηση των βασικών του λειτουργιών. Ελπίζουν να είναι προσωρινό αλλά αυτό θα το δείξει ο χρόνος. Και φυσικά θα κάνουν τα πάντα για αυτή.

Ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών αναφέρει: 

«Θα περιμένουμε λοιπόν, χρόνος υπάρχει. Αυτό που πρέπει να πούμε και είναι της στιγμής είναι η απίστευτη μετεγχειρητική της πορεία, η μεγάλη της δύναμη να ζήσει, η ευγνωμοσύνη και η καλοσύνη της προς εμάς που δε μας ήξερε μέχρι χθες….
Αυτό το όμορφο πλάσμα με το ανθρώπινο βλέμμα και την ιδιαίτερη νοημοσύνη μας έκανε τόσες χαρές παρά το δύσκολο χειρουργείο της και έφαγε με τόση όρεξη σήμερα!!
Μοναδική είναι αυτή η ταρταρογατούλα πραγματικά!!
Θα μας ζήσει λέμε, έχουμε χαρά μεγάλη για αυτό, όλα τα άλλα θα τα βρούμε στην πορεία!»
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Serres

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο