Υπέροχο: Παιδάκι κάνει τα πρώτα του βήματα και πάει κατευθείαν στο σκύλο του

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ξέρουμε το πόσο υπέροχη και μοναδική μπορεί να γίνει η σχέση ενός παιδιού με το κατοικίδιό του. Τα παιδιά που μεγαλώνουν με κάποιο ζωάκι σπίτι τους έχουν πολλαπλά οφέλη. Τα ζώα κάνουν καλό στην υγεία και στην ψυχοσύνθεσή μας. 

Μια γυναίκα, όπως διαβάζουμε στο The Dodo, κατέγραψε τα πρώτα χρόνια μιας τέτοιας σχέσης, του μωρού της, του Luca, με το σκύλο τους, τον Vito.

Αρχικά βλέπουμε στο βίντεο πώς ξάπλωνε ο Vito πάνω στη φουσκωμένη κοιλίτσα της όταν αυτή ήταν έγκυος. Μετά η μητέρα μας δείχνει την πρώτη γνωριμία του νεογέννητου μωρού της με το σκύλο, όταν το φέρνουν από το μαιευτήριο στο σπίτι. Ο σκύλος ενθουσιάζεται. Κάνει σαν τρελός από τη χαρά του. Θέλει να δει το μικρό και να παίξει μαζί του. Κουνάει χαρούμενος την ουρά του.

Με τον καιρό αρχίζει να παίρνει στα σοβαρά το ρόλο του…αδερφού. Δεν αφήνει το αγοράκι από τα μάτια του. Το βλέμμα του, όταν το κοιτάει, είναι μοναδικό. Δείχνει όλη την αγάπη του στο μικρό πλασματάκι που ήρθε στο σπίτι.

Και μετά άρχισαν οι αγκαλιές και τα φιλιά. Ο μικρός κοιμάται πάνω στο σκύλο και ο σκύλος τον κρατάει ασφαλή. Υπέροχες στιγμές. Του κρατάει παρέα την ώρα που κοιμάται στο κρεβατάκι του και όταν ξυπνάει, τον παρακινεί να αρχίσουν τα παιχνίδια. Του φέρνει ό,τι παιχνίδι υπάρχει στο σπίτι.

Μεγαλώνοντας ο μικρός δένεται περισσότερο με τον Vito. Οι δυο τους είναι αχώριστοι. Και ήρθε η ώρα να κάνει ο Luca τα πρώτα βήματά του, μια σημαντική στιγμή. Σηκώνεται, περπατάει και πού πηγαίνει; Κατευθείαν στον αγαπημένο του σκύλο.

Οι δυο τους είναι ένα υπέροχο δίδυμο. Μαζί κάνουν τα πάντα. Τρέχουν, παίζουν, τρώνε, πάνε βόλτες έξω. Ο μικρός στο καροτσάκι και κρατώντας με το λουρί το σκύλο. Και ο σκύλος φυσικά δεν τον αφήνει από τα μάτια του.

Υπέροχες και μοναδικές στιγμές που ο μικρός θα θυμάται και θα αναπολεί σε πάντα.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο