Σέρρες: Βρήκαν χώρο όπου βρίσκονται ζώα δεμένα και σε άθλια κατάσταση- ΕΙΚΟΝΕΣ

από Μυρτώ Τζώρτζου

Είναι μερικές φορές που η πραγματικότητα ξεπερνάει κάθε νοσηρή φαντασία. Που υπάρχουν καταστάσεις που λες ότι είναι αδύνατον να υπάρχουν. Αδυνατείς να τις πιστέψεις. Μέχρι να τις δεις με τα ίδια σου τα μάτια. Αλλά ακόμα και αν τις δεις, αδυνατείς να πιστέψεις ότι μπορεί να είναι πραγματικότητα.

Ο λόγος για το περιστατικό που δημοσιεύει ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών ΦΟΣ και έχει να κάνει για έναν άθλιο χώρο όπου ζουν πολλά ζώα σε τραγικές συνθήκες. Ο χώρος αυτός είναι λίγο έξω από την πόλη των Σερρών και είναι χρόνια σε αυτή την κατάσταση. Οι εθελοντές πηγαίνοντας βρήκαν σκυλάκια, γάτες, κατσικάκια και αρνιά δεμένα ή εγκλωβισμένα σε ακατάλληλες συνθήκες. Ο άνθρωπος δε που τα είχε, σαφώς συλλέκτης, υποβάλει σε αυτό το βασανιστήριο να θεωρεί ότι έτσι τα προστατεύει και τα φροντίζει.

Οι εθελοντές κάνουν έκκληση να βρεθούν άνθρωποι να φιλοξενήσουν ή υιοθετήσουν τα ζώα αυτά ώστε να φύγουν από εκεί. Αυτό είναι που προέχει. Ο δήμος θα τα πάρει από εκεί τα σκυλάκια και θα τα μεταφέρει στο κυνοκομείο. Αν δεν βρεθεί λύση, θα μείνουν στο κυνοκομείο. Όμως ούτε η κατάσταση που βρίσκονται ούτε το κυνοκομείο είναι καλό για αυτά.

Χρειάζονται επίσης άνθρωποι να βοηθήσουν ώστε να φτιαχτεί ο χώρος που ήδη μένουν εκεί. Μέχρι να βρεθούν λύσεις.

Όποιος ενδιαφέρεται να βοηθήσει τους ανθρώπους του ΦΟΣ ας μιλήσει μαζί τους.

Δείτε την ανάρτησή τους: 

«Ο σκοπός της σημερινής ανάρτησης δεν είναι για να αντιληφθούμε πόσο κακό μπορούμε να κάνουμε ως ανθρώπινο είδος είτε το θέλουμε είτε όχι….είναι επίσης για να ζητήσουμε τη βοήθεια ΟΛΩΝ για τη διευθέτηση αυτών των ζώων που δεν μπορούν να βρίσκονται εκεί ….όχι έτσι τουλάχιστον!

Θέλουμε εθελοντές για τη φιλοξενία- υιοθεσία όλων αυτών των πλασμάτων, των γατών, των κατσικιών, μωρών και ενηλίκων, και των δύο σκύλων που αυτή τη στιγμή αφαιρούνται από το Δήμο και πηγαίνουν στο κυνοκομείο …
Θέλουμε ανθρώπους ικανούς να μας βοηθήσουν στην κατασκευή περίφραξης ώστε να ελευθερωθούν άμεσα τα υπόλοιπα ζώα και να μπορέσουμε σιγά σιγά να βρούμε λύσεις ηθικής και υπεύθυνης φιλοξενίας για αυτά.
Για όλα αυτά κοινοποιούμε παντού και ζητούμε βοήθεια από όλους τους συναισθανόμενους τα ανήμπορα αυτά ζώα ανθρώπους!

Θέλουμε τέλος ο συμπολίτης μας αυτός να βοηθηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ίσως και από κάποιον ειδικό σε θέματα τέτοιας διαταραχής όπως η συλλογή ζώων και να σταματήσει ….

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο