Σέρρες: Τον παράτησαν, τον πυροβόλησαν και τον χτύπησαν με αυτοκίνητο- Ο υπέροχος Μάρκος ψάχνει σπίτι να φύγει από το κλουβί

από Μυρτώ Τζώρτζου
υιοθεσία αδέσποτο καταφύγιο Σέρρες

Ένας πραγματικά υπέροχος και πανέμορφος σκυλάκος που πέρασε πολλά ψάχνει την παντοτινή του οικογένεια. Και είναι έτοιμος να δώσει όλη την αγάπη του κόσμου.

Λέγεται Μάρκος και, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, είναι ένα κουκλί. Ο σκύλος ζει στο καταφύγιο στις Σέρρες και, όπως μαθαίνουμε, από τους εθελοντές του ΦΟΣ Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών ΦΟΣ η ιστορία του είναι λυπητερή. Όπως των περισσότερων αδέσποτων άλλωστε.

Ο Μάρκος παρατήθηκε στους δρόμους άρρωστος. Περιφερόταν μόνος του και προσπαθούσε να επιβιώσει πηγαίνοντας εδώ και εκεί. Χτυπήθηκε από αυτοκίνητο. Οι εθελοντές τον βρήκαν στο κέντρο της πόλης των Σερρών. Τον πήραν για να τον σώσουν. Και μετά κτηνιατρείο, εξετάσεις, θεραπείες. Μεταξύ άλλων στις ακτινογραφίες είδαν και δύο σφαίρες. Δυο σφαίρες σφηνωμένες μέσα του από πυροβολισμό. Ο Μάρκος στο παρελθόν είχε πυροβοληθεί. Πέρασε πολλά αλλά τα κατάφερε. Και τώρα αυτό που του αξίζει είναι μια τεράστια μόνιμη αγκαλιά.

Είναι κρίμα ένα τέτοιο ζώο να μην έχει την οικογένειά του και να ζει σε κλουβί. Πρόκειται, όπως γράφουν, για το πιο καλοσυνάτο και ευγνώμων πλάσμα του κόσμου. Ένα πλάσμα που χαίρεται την κάθε στιγμή της ζωής και ας πέρασε πολλά. Που αναζητά το χάδι. Που παίζει όμορφα με παιδιά και άλλα ζώα. Που αγαπάει τους πάντες.

Ας του δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία και μια γωνίτσα στο σπίτι μας. Και αμέσως θα καταλάβουμε ότι έχουμε τον καλύτερο φίλο του κόσμου. Και ότι είμαστε πολύ τυχεροί που τον έχουμε.

Αν κάποιος θέλει τον Μάρκο από τις Σέρρες, ας στείλει μήνυμα στους εθελοντές εδώ 👉 Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών ΦΟΣ

Ο Μάρκος σας περιμένει. Μην τον αφήσουμε άλλο στο κλουβί.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

σκύλος υιοθεσία Σέρρες σκύλος υιοθεσία Σέρρες σκύλος υιοθεσία Σέρρες σκύλος υιοθεσία Σέρρες σκύλος υιοθεσία Σέρρες σκύλος υιοθεσία Σέρρες υιοθεσία αδέσποτο καταφύγιο Σέρρεςυιοθεσία αδέσποτο καταφύγιο Σέρρες

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο