Σκυλάκι που έμεινε ανάπηρο από εκφυλιστική νόσο, άρχισε και πάλι να περπατάει

από Μυρτώ Τζώρτζου
dog

Ένα ανάπηρο σκυλάκι, ο 5χρονος Mowgli, έμαθε να περπατάει ξανά παρά τις μηδαμινές πιθανότητες που του έδιναν οι γιατροί. 

Ο γλυκός Mowgli έμεινε ξαφνικά ανάπηρος από μία εκφυλιστική νόσο της σπονδυλικής στήλης.

Η κηδεμόνας του, η 26χρονη Elisha Young, ήταν στην κυριολεξία συντετριμμένη βλέποντας τον σκυλάκο να χάνει σιγά σιγά την αίσθηση στα πίσω πόδια του. Και δεν ήξερε τι να κάνει.

Όμως ένα χρόνο μετά τα πράγματα πήγαν ανέλπιστα καλά. Ο Mowgli υποβλήθηκε σε δύσκολη χειρουργική επέμβαση. Και μετά ακολούθησαν εντατικές φυσιοθεραπείες. Και τα κατάφερε. Άρχισε να μαθαίνει να περπατάει ξανά και να βρίσκει τον παλιό καλό εαυτό του.

Η Elisha, η οποία μένει στη Βόρεια Ιρλανδία, θυμάται τη μέρα που ξεκίνησε όλη αυτή η περιπέτειά τους. Η ίδια θα πει: «Ξαφνικά ο σκύλος άρχισε να φέρεται παράξενα. Έκλαιγε και περπατούσε περίεργα, μη φυσιολογικά, με τα πόδια του ανοιχτά. Όταν τον πήγα βόλτα με το σύντροφό μου Aidan, παρατήρησα μια άλλη συμπεριφορά. Ενώ γαβγίζει το σκύλο του γείτονα και τραβάει το λουρί του στη βόλτα, δεν έκανε τίποτα τέτοιο αυτή τη φορά. Και αρχίσαμε να ανησυχούμε. Το βράδυ άρχισε να λαχανιάζει και ήταν ιδιαίτερα ανήσυχος. Πήγαμε άμεσα σε κτηνίατρο να κάνει ακτινογραφίες. Και στη συνέχεια για εξετάσεις αίματος. Οι εξετάσεις έδειξαν λέπτυνση της σπονδυλικής στήλης. Τότε μας είπαν ότι είναι κάτι νευρολογικό που θα πρέπει να το δούμε με ειδικό».

Ο ειδικός που εξέτασε το σκύλο τους είπε ότι το ζώο χρειαζόταν αμέσως χειρουργική επέμβαση καθώς πάσχει από τη νόσο του μεσοσπονδύλιου δίσκου σταδίου τέταρτου (IVDD) και ήταν η μόνη επιλογή. Έκανε την επέμβαση αλλά ο σκύλος παρέμεινε παράλυτος. Η Elisha και ο σύντροφός της δέχτηκαν το γεγονός ότι ο σκύλος δεν θα περπατούσε ξανά και θα ήταν ανάπηρος. Ένας απίστευτα δραστήριος σκύλος θα έμενε ανάπηρος.

Το ζευγάρι όμως δεν τον άφησε έτσι. Και ξεκίνησαν να τον πηγαίνουν για ειδικές φυσικοθεραπείες μήπως υπάρξει κάποια βελτίωση. Για έξι μήνες ο Mowgli έκανε δυο φορές την εβδομάδα φυσικοθεραπείες. Και παράλληλα περπάτημα σε διάδρομο κάτω από το νερό.

Και εκεί που είχαν χάσει τις ελπίδες τους, ξαφνικά ο σκύλος άρχισε να κάνει κάποιες κινήσεις και να βελτιώνεται, λες και από θαύμα, η κατάστασή του.

Στη συνέχεια συνέχισαν τις θεραπείες στο σπίτι. Δεν τον άφησαν στιγμή. Και εκείνος άρχισε να μαθαίνει και πάλι να περπατάει. Η Elisha είναι απίστευτα ευτυχισμένη με αυτή την εξέλιξη. Εκεί που είχε χάσει όλες τις ελπίδες της, ξαφνικά τα πράγματα άλλαξαν. Και αναφέρει: « Είμαστε περήφανοι για αυτόν. Το ίδιο και οι κτηνίατροι. Είναι πολύ ευχαριστημένοι με το πώς πάει. Και ο ίδιος είναι πιο χαρούμενος από ποτέ. Αν τον δεις, δεν θα καταλάβεις ότι κάτι δεν πήγαινε καλά στο παρελθόν.»

dog

Εικόνες: Mowglithespaniel/Caters News

Πηγή: Metro UK .com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο