Το σωματείο η “Προστασία των Ζώων” έκανε τα πάντα και βρήκε λύση στα υπό διωγμό αδέσποτα του νοσοκομείου Χανίων

από Μυρτώ Τζώρτζου

Λύση στο πρόβλημα των αδέσποτων ζώων, που βρίσκουν κατά καιρούς καταφύγιο στο νοσοκομείο Χανίων, βρέθηκε μετά από συντονισμένες προσπάθειες φιλοζωικών σωματείων και εθελοντών.

Όπως είπε σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ Χανίων η πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, Νατάσα Μπομπολάκη, από τα 20 αδέσποτα που βρίσκονταν εγκαταλειμμένα στον περιβάλλοντα χώρο του νοσοκομείου, τα 10 έχουν υιοθετηθεί, τα 5 φιλοξενούνται μέχρι να υιοθετηθούν, ενώ τα υπόλοιπα 5 μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα φιλοξενηθούν σε σπίτια μέχρι την υιοθεσία τους.

Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με την κ. Μπομπολάκη, προέκυψε μετά από συντονισμένες προσπάθειες του σωματείου η «Προστασία των Ζώων», εθελοντών, την προσωπική βοήθεια του προέδρου της 5 μελούς επιτροπής του Δήμου Χανίων για τα αδέσποτα, Γιώργου Μαυρολέοντα, αλλά και το ουσιαστικό ενδιαφέρον και τη συνεργασία του διοικητή του νοσοκομείου, Μηνά Βουλγαρίδη.

Η κ. Μπομπολάκη για μια ακόμη φορά καυτηρίασε την απουσία συνολικού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων και κάλεσε τις τοπικές αρχές να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην επαναληφθεί το φαινόμενο. Παράλληλα τόνισε ότι είναι η τελευταία φορά που οι φιλοζωικοί σύλλογοι στα Χανιά αναλαμβάνουν το βάρος τέτοιων καταστάσεων και πρόσθεσε ότι όλες οι προσπάθειες που γίνονται για την προστασία των ζώων στηρίζονται αποκλειστικά στον εθελοντισμό. Δεν μπορεί ένα κράτος να δουλεύει με τον εθελοντισμό. Θα πρέπει οι αρμόδιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους, κατέληξε, η κ. Μπομπολάκη.

Πηγή: http://www.ert.gr/

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο