Σώθηκαν 68 σκυλάκια που πήγαιναν για κατανάλωση στο βάρβαρο φεστιβάλ Yulin που γίνεται και φέτος στην Κίνα

από Μυρτώ Τζώρτζου

Εξήντα οχτώ σκυλάκια σώθηκαν αυτές τις μέρες από ακτιβιστές στην Κίνα, τα οποία προορίζονταν για σφαγή και κατανάλωση στο αδιανόητα βάρβαρο φεστιβάλ σκυλίσιου κρέατος της Yulin (Γιουλίν), στην επαρχία Σαανσί της Κίνας, το οποίο ξεκίνησε για άλλη μια φορά παρά τις αντιδράσεις φιλοζωικών οργανώσεων και μεμονωμένων ακτιβιστών από όλον τον κόσμο.

Τα σκυλιά ήταν στοιβαγμένα σε κλουβιά, το ένα πάνω στο άλλο, χωρίς να μπορούν ούτε να αναπνεύσουν. Επίσης ήταν εξουθενωμένα, σε λήθαργο, από την ασιτία και από την έλλειψη νερού. Οι ακτιβιστές σταμάτησαν το όχημα που τα μετέφερε και τα πήραν. Τα μετέφεραν άμεσα σε κτηνιατρείο όπου τους δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες και έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις για να διαπιστωθεί η υγεία τους. Στη διαδρομή μάλιστα κάποιο από αυτά γέννησε. Τα ζώα ανέλαβε η Humane Society International. Όσα γίνουν καλά -ευχόμαστε να γίνουν όλα- θα υιοθετηθούν.

Το φεστιβάλ της Γιουλίν είναι ένα έθιμο, το οποίο είναι γνωστό σε όλον τον κόσμο. Έχει να κάνει με την κατανάλωση σκυλίσιου κρέατος, με χιλιάδες σκυλιά να σφάζονται και να ψήνονται ζωντανά για κατανάλωση.

Φιλοζωικές οργανώσεις εδώ και πολλά χρόνια κάνουν τα πάντα για να σταματήσει αυτό και προσπαθούν να σώσουν όσα περισσότερα ζώα μπορούν. Φυσικά είναι αδύνατον να τα σώσουν όλα καθώς υπάρχουν αμέτρητα εκτροφεία και αμέτρητα μέρη που πωλείται κρέας σκύλου.

Τα μέλη των φιλοζωικών ομάδων έχουν πολλές φορές πει ότι πολλά από αυτά τα ζώα που κατά καιρούς σώζουν είναι φιλικά καθώς πρόκειται για κατοικίδια, τα οποία κλάπηκαν από τα σπίτια τους, κάτι που είναι συνήθης πρακτική εκεί. Το ίδιο συνέβη και σε αυτήν την περίπτωση. Όσα είχαν δυνάμεις έδωσαν το ποδαράκι στους διασώστες τους, κάτι που δείχνει ότι ήταν σε σπίτι.

Το φεστιβάλ της Yulin δεν πρόκειται για κάποια παλιά παράδοση, καθώς ξεκίνησε πριν από 11 χρόνια, το 2010. Δεν είναι λίγοι αυτοί που ισχυρίζονται πως δημιουργήθηκε κυρίως για να αυξήσει τα έσοδα της βιομηχανίας κρέατος.

Η φρίκη που επικρατεί εκεί είναι λίγο πολύ γνωστή. Τα ζώα, πολλά εξ αυτών είναι κατοικίδια που τα έκλεψαν από τα σπίτια τους, σφάζονται, ξυλοκοπούνται μέχρι θανάτου και βράζονται μπροστά στους επισκέπτες. Για να καταλήξουν φυσικά στο πιάτο τους.

Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια πολλά εκτροφεία σκύλων έχουν κλείσει στην Κίνα. Οι νέοι Κινέζοι γυρίζουν την πλάτη σε αυτό καθώς υιοθετούν όλο και περισσότερο τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής. Έτσι υιοθετούν ζώα και τα έχουν στο σπίτι τους ως κατοικίδια, εκφράζοντας την αντίθεσή τους σε αυτό το βάρβαρο έθιμο.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com 

Dogs saved from Yulin 2021 receive care from HSI partner group

Chinese activists intercept a truck loaded with 68 dogs just outside Yulin, China. June 2021. NO PHOTO CREDIT NECESSARY (photos were taken by Guangxi activists).

 

Δείτε παρόμοια θέματα:

Κίνα: Χτύπησαν γυναίκα που πήγε να σώσει 300 σκύλους που προορίζονταν για φαγητό στο φεστιβάλ Yulin – Petpet.news

Ακτιβίστρια πήγε στο φεστιβάλ σκυλίσιου κρέατος που άρχισε στην Κίνα και έβγαλε κρυφά φωτογραφίες και βίντεο – Petpet.news

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο