Γλυφάδα: Δύσκολη διάσωση από εθελοντές της Alma Libre μαμάς γάτας και μωρού από υπόνομο (ΕΙΚΟΝΕΣ)

από Μυρτώ Τζώρτζου
Άλλη μία επιτυχημένη διάσωση, αυτές τις μέρες με την ανυπόφορη ζέστη που κάνει, είχε η ομάδα Alma Libre Alma Libre – Hellenic Animal Rescue Facebook, η οποία, μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, έχει καταφέρει πολύ δύσκολες διασώσεις ζώων που κινδύνευαν.
Οι εθελοντές της ομάδας έλαβαν τηλεφωνική κλήση για ένα μωρό γατάκι που έκλαιγε μέσα σε φρεάτιο στην περιοχή της Γλυφάδας. Μεταβήκαν εκεί, όπως μας ενημερώνουν, για να κάνουν έναν αρχικό έλεγχο και να δουν την κατάσταση.
Μέσα σε σωλήνα που οδηγούσε σε κεντρικό αγωγό εντοπίστηκε μικροκαμωμένη γατούλα που όμως δεν φαινόταν να είναι μωρό. Υπήρξε ευτυχώς ανταπόκριση σε ηχητικό κάλεσμα και έτσι τοποθετήθηκε μια παγίδα μικρών διαστάσεων εντός του υπό κλίση σωλήνα. Στη συνέχεια η παγίδα δέθηκε με σκοινί προκειμένου να φτάσει όσο το δυνατόν πιο κοντά στο ζώο.
Λίγες ώρες μετά τα παιδιά της Alma Libre ενημερώθηκαν ότι η γατούλα δεν είχε μπει μέσα στην παγίδα. Έτσι πήγαν και πάλι στο σημείο και με τη χρήση ενδοσκοπικής κάμερας διαπίστωσαν ότι υπήρχε μωράκι μέσα εκεί, που ήταν με τη μαμά του και θήλαζε. Η μαμά γάτα όμως δεν απομάκρυνε το μωρό, μη αντιλαμβανόμενη ότι επρόκειτο για παγίδα θανάτου.
Έτσι άνοιξαν το παρακείμενο καπάκι του κεντρικού αγωγού προκειμένου να ελέγξουν αν μπορεί να υπάρξει πρόσβαση κοντά στο μικρούλι. Το καπάκι ήταν βαρύ και σφηνωμένο με σκουριά και χρώματα. Μετά από προσπάθεια οι εθελοντές κατάφεραν και το άνοιξαν διαπιστώνοντας ότι ο κεντρικό αγωγός ήταν μεγάλος και δεν μπορούσε να περάσει άνθρωπος για να πλησιάσει το γατάκι.
Η Elen Konte, εθελόντρια της ομάδας, φόρεσε κατάλληλη στολή προστασίας και μπήκε στα έγκατα της γης για μια ακόμα φορά. Σύρθηκε στον αγωγό σε μια απόσταση 10 μέτρων και έφτασε στο μωράκι. Το ασφάλισε φορώντας κατάλληλα γάντια και το απεγκλώβισε με ασφάλεια. Το έβαλε σε χαρτόκουτο, σε ασφαλές σημείο, με τη μαμά του. Η επιχείρηση διάσωσης στέφθηκε για άλλη μια φορά με επιτυχία. Η μαμά γάτα μάλιστα παρακολουθούσε όλες τις κινήσεις των εθελοντών. Ταυτόχρονα φράχτηκαν τα ανοίγματα στο πεζοδρόμιο δίπλα στις σχάρες του υπόνομου ώστε να μην πέσει ξανά μέσα.
Η ομάδα ευχαριστεί την κ. Αναστασία που αντιλήφθηκε το κλάμα του μωρού και την κάλεσε άμεσα.
Το μωράκι είναι πλέον ασφαλές μετά την κινητοποίηση της κυρίας Αναστασίας και μιας άλλης φιλόζωης γειτόνισσας, οι οποίες έχουν προμηθευτεί και γάλα για παν ενδεχόμενο. Το μικρό είναι υπό επίβλεψη και είναι πολύ ζωηρό. Πιθανολογείται ότι η γατούλα έχει κάπου και άλλα μωράκια γιατί πηγαινοέρχεται.
Εθελοντές που συμμετείχαν διαδοχικά και στις 3 φάσεις της επιχείρησης (πρωί, μεσημέρι 23/6 και βράδυ με ξημερώματα 24/6): Alexis Mantzoros, Elen Konte ενώ τους βοήθησε και ο φίλος τους εθελοντής Kostas Garef.
Η ομάδα κάνει έκκληση σε όποιον θέλει να βοηθήσει στην αγορά αυτών των στολών προστασίας, που είναι πολύ σημαντικές για τέτοιου είδους διασώσεις.

Alma Libre – Hellenic Animal Rescue

Δείτε και αυτά:

Εθελοντές της Alma Libre έπιασαν γατάκι που περιφερόταν στη Νίκαια, άρρωστο και με φριχτούς πόνους (εικόνες) – Petpet.news

Οι εθελοντές της Alma Libre διέσωσαν χτυπημένη γατούλα που ήταν σε διάζωμα της Κηφισού – Petpet.news

Μαρούσι: Οι εθελοντές της Alma Libre έβγαλαν γατάκι που ήταν μέρες σε υπόνομο και έκλαιγε – Petpet.news

Alma Libre: Γνωρίστε τη νέα ομάδα εθελοντών που έχει αποκλειστικό σκοπό τη διάσωση ζώων – Petpet.news

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο