Σώθηκε το σκαντζοχοιράκι που σφήνωσε σε ένα λαστιχάκι μαλλιών και άρχισε να πνίγεται

από Μυρτώ Τζώρτζου

Τα πάντα που πετάμε στους δρόμους αντί για τα σκουπίδια μπορεί να γίνουν παγίδα-και συχνά φονική-για τα ζώα που ζουν εκεί έξω. Πράγματα που ούτε φανταζόμαστε ότι μπορεί να κάνουν κακό σε ένα ζώο.

Όπως ένα λαστιχάκι μαλλιών για παράδειγμα. Το περιστατικό που αναφέρει η ΑΝΙΜΑ είναι ενδεικτικό. Ένα λαστιχάκι πετάχτηκε κάπου στο Χολαργό. Ένα σκαντζοχοιράκι που ήταν μικρότερο από αυτό πέρασε από μέσα του και αυτό σκάλωσε στα αγκάθια του. Το ζωάκι μεγάλωσε και το λαστιχάκι άρχισε να το πνίγει.

Όμως μέσα στην ατυχία του στάθηκε τυχερός γιατί κάποιος τον είδε και δεν τον προσπέρασε, όπως θα έκαναν οι περισσότεροι. Τον πήρε και τον μετέφερε στην ΑΝΙΜΑ. Οι άνθρωποι της ANIMA τον περιέθαλψαν και ευτυχώς ο μικρούλης διέφυγε τον κίνδυνο και είναι καλύτερα.

Η ANIMA αναφέρει: «Τώρα πλέον όλα καλά, ηθικόν δίδαγμα: όταν θέλετε να αφήσετε τα μαλλιά σας ξέμπλεκα στον άνεμο, μην πετάτε κάτω τα λαστιχάκια. Και ακόμη, όλα αυτά τα ζώα σώζονται από εμάς επειδή κάποιοι άνθρωποι τα βρίσκουν, νοιάζονται και τα φέρνουν. Υπάρχει ελπίδα λοιπόν.»

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο