Γιάννης Κότσιρας: Υιοθέτησε αδέσποτο κουταβάκι από φιλοζωικό σωματείο

από Μυρτώ Τζώρτζου

Η υιοθεσία ενός αδέσποτου ζώου είναι πολύ σπουδαίο πράγμα. Σε μια χώρα με πάνω από 3 εκατομμύρια αδέσποτα που ζουν σε άθλιες συνθήκες παλεύοντας καθημερινά για τη ζωή τους, η υιοθεσία ενός είναι το πιο όμορφο δώρο που μπορείς να του κάνεις. Ουσιαστικά του σώζεις τη ζωή. Γνωρίζουμε άλλωστε ότι ο μέσος όρος ζωής ενός αδέσποτου είναι περίπου δύο χρόνια.

Όταν μάλιστα μια τέτοια υιοθεσία γίνεται και από γνωστούς ανθρώπους η πράξη αποκτά διπλή αξία καθώς οι άνθρωποι αυτοί μπορούν να επηρεάσουν τον κόσμο και να γίνουν παράδειγμα προς μίμηση.

Όπως λοιπόν αναφέρει το σωματείο ΚΥΜΑ Φιλοζωικό Σωματείο Κύμης Αλιβερίου ο γνωστός και πολύ αγαπημένος μας τραγουδοποιός Γιάννης Κότσιρας επικοινώνησε πριν από λίγο καιρό με τους εθελοντές του σωματείου εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον του να υιοθετήσει ένα από τα κουταβάκια τους. Η συνεργασία ήταν άψογη, ο κ. Κότσιρας συμπλήρωσε το ερωτηματολόγιο, υπέγραψε το συμβόλαιο υιοθεσίας και περίμενε υπομονετικά να απογαλακτιστεί ο μικρούλης και να είναι έτοιμος να μετακομίσει με τη νέα του οικογένεια.

Πριν από δύο χρόνια ο Γιάννης Κότσιρας είχε αναρτήσει ένα συγκινητικό αντίο για τον σκυλάκο του Κάρλο που πέθανε στα 14 χρόνια του.

Ο παππούς Κάρλος ήταν η αδυναμία του. Τον είχε βρει αδέσποτο κουταβάκι σε μια ταβέρνα. Ο μικρούλης μόλις τον είχε δει είχε τρέξει στην αγκαλιά του. Και φυσικά δεν μπορούσε παρά να τον πάρει σπίτι του και να τον υιοθετήσει. Έζησε μαζί του 14 υπέροχα χρόνια.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο