Στυλίδα: Φροντιστήριο αγαπάει τα αδεσποτάκια και τα αφήνει και κάθονται έξω από αυτό

από Μυρτώ Τζώρτζου
Το Δήμο της Στυλίδας στη Φθιώτιδα δεν θα τον λέγαμε και ιδιαίτερα φιλικό προς τα αδέσποτα. Όσοι μένουν εκεί σίγουρα θα συμφωνούν με αυτό.
Τα αδεσποτάκια δεν τυγχάνουν της νόμιμης προστασίας και περίθαλψης, με αποτέλεσμα να τρέχουν συνέχεια σε διάφορα περιστατικά οι εθελοντές.
Πολλά μάλιστα είναι αυτά που ακούμε. Για παράνομες περισυλλογές, για “εξαφανίσεις” ζώων και άλλα πολλά. Δυστυχώς βρισκόμαστε στο 2021 και η νοοτροπία μας παραμένει νοοτροπία του 1950. Βέβαια αν επιβάλλονταν ποινές στους δήμους από το Κράτος για παράβαση καθήκοντος η νοοτροπία θα ερχόταν στο 2021.
Αλλά και πολλοί κάτοικοι της περιοχής είναι εχθρικοί προς τα αδέσποτα. Πετάνε μπολάκια φαγητού και νερού, αντιδρούν που υπάρχουν αδέσποτα ζώα και συνεχώς κάνουν παράπονα.
Όμως υπάρχουν και εκείνοι που είναι διαφορετικοί. Πάντα υπάρχουν οι διαφορετικοί. Άνθρωποι με αγάπη, ενσυναίσθηση, τρυφερότητα. Άνθρωποι που θέλουν να προσφέρουν και να βοηθήσουν τα αδύναμα πλάσματα. Που δεν τους ενοχλεί η παρουσία τους, δεν τους ενοχλεί που και αυτά ζουν και αναπνέουν.
Πρόκειται για τους ιδιοκτήτες του φροντιστηρίου Φιλοπαίδευσις Φιλοπαίδευσις, οι οποίοι αγαπούν τα ζώα και το δείχνουν έμπρακτα. Πώς; Με το να τα φροντίζουν και να τα αφήνουν να κάθονται και να ξαπλώνουν έξω από το φροντιστήριο.
Αυτό, για σκεφτείτε, είναι και ένα είδος εκπαίδευσης, ένας τρόπος τα παιδιά να συνηθίσουν και να αγαπήσουν τα ζώα. Να μάθουν για τα αδέσποτα και να καταλάβουν ότι είναι ευθύνη δική μας. Γιατί εμείς ευθυνόμαστε που είναι αδέσποτα. Από την εγκατάλειψή μας δημιουργήθηκαν.
Στις φωτογραφίες που ανάρτησε η Eleni Argiriou βλέπουμε τα σκυλάκια να παίρνουν έξω από το φροντιστήριο τον υπνάκο τους.
Στηρίζουμε τους ανθρώπους και τις επιχειρήσεις που αγαπάνε και φροντίζουν τα ζώα.
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο