Το συγκινητικό κείμενο που ανέβασε στο facebook

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ένα ιδιαίτερα συγκινητικό κείμενο δημοσίευσε αυτές τις μέρες ο γνωστός ηθοποιός Ντίνος Καρύδης στην προσωπική του σελίδα στο facebook, το οποίο είναι ενδεικτικό για τις σκληρές και χωρίς αισθήματα μέρες που περνάμε. Ο αγαπημένος ηθοποιός είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε πολλά θέματα, μεταξύ αυτών και τα αδέσποτα.

Ο ίδιος μάλιστα μαζί με την κόρη του, τη Σμαράγδα, έχουν υιοθετήσει ένα σκύλο, τον Γιάννη αλλά και έναν υπέροχο τυφλό μαύρο γατούλη. Σε μια προηγούμενη μάλιστα ανάρτησή του στο facebook o ηθοποιός είχε γράψει ότι τον Φώτη, έτσι λέει τον γάτο, τον είχε βρει, μικρούλη, πριν δυο χρόνια, στη μέση του δρόμου στην Αίγινα. Κατέβηκε μάλιστα από το αυτοκίνητο να τον κάνει πιο εκεί αλλά εκείνος δεν έφευγε σαν να ζητούσε να τον υιοθετήσει. Κάτι που έκανε.  Η ανάρτησή του στο facebook είναι η εξής:

ΣΕ ΣΕΝΑ ΜΙΛΑΩ
Σε σένα μιλάω, ακούς; Ναι, σε σένα, που σηκώθηκες Κυριακάτικα να πας για ψώνια, χωρίς να σκέφτεσαι ότι έτσι αναγκάζεις κάποιους ανθρώπους να είναι μακριά από την οικογένεια τους. Να μη ξεκουράζονται ούτε μια μέρα την εβδομάδα. Λες και δεν σου φτάνουν οι έξι ημέρες για ψώνια. Λες και δεν έχεις χρόνο.

Σε σένα μιλάω. Που βλέπεις τον άστεγο ξαπλωμένο στο πεζοδρόμιο και γυρίζεις το κεφάλι από την άλλη. Που αδιαφορείς για το αν έχει να φάει. Που αδιαφορείς αν κρυώνει, και βρίσκεις την δικαιολογία «δεν φταίω εγώ, ας τον φροντίσει το κράτος ή η εκκλησία».

Σε σένα μιλάω, που δεν σε αγγίζει το ικετευτικό βλέμμα του αδέσποτου. Που προτιμάς να πετάξεις τα αποφάγια σου στα σκουπίδια, παρά να ταΐσεις ένα πεινασμένο ζώο. Που δεν βάζεις λίγο νεράκι σε ένα δοχείο, για να έχουν να πίνουν αυτά τα αθώα πλάσματα της φύσης.

Σε σένα μιλάω, που δεν δίνεις δεκάρα για το διπλανό σου, αλλά, ασχολείσαι με την ενδυμασία της μιας ή της άλλης «σταρ». Με το, με ποιον είναι σήμερα, με ποιον χώρισε χθες, και πού πήγε διακοπές.

Σε σένα μιλάω, που αφήνεις την τύχη σου και την τύχη των παιδιών σου, σε χέρια παρανοϊκών και ανίκανων. Που περιμένεις να σε σώσουν οι άλλοι, χωρίς εσύ να κάνεις τίποτα.

Σε σένα μιλάω, που αδιαφορείς για τα κοινά, λες και δεν είσαι κι εσύ μέσα σ’ αυτά. Που δεν πας να ψηφίσεις με τη δικαιολογία «δεν αλλάζει τίποτα». Ή που πας και ψηφίζεις με κριτήριο το μέσον που θα έχεις αργότερα για να ζητήσεις ρουσφέτι. Ή που ψηφίζεις μια παράταξη επειδή «η οικογένειά σου, ανήκει παραδοσιακά εκεί».

Σε σένα μιλάω, που η μόνη σου αντίσταση στην καταστροφή της χώρας σου είναι το πληκτρολόγιο του υπολογιστή.

ΣΕ ΣΕΝΑ ΜΙΛΑΩ, ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΣΑΝ ΕΜΕΝΑ.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο