Το Τελ Αβίβ εγκαινιάζει το “Digi-Dog”, την πρώτη ψηφιακή υπηρεσία για σκύλους

από Μυρτώ Τζώρτζου

Η πιο φιλική πόλη στον κόσμο για σκύλους, το Τέλ Αβίβ, εγκαινιάζει την υπηρεσία «Ντίτζι Ντογκ». Και επιβεβαιώνει τον τίτλο της καθώς ο «Ανοιξιάτικος Λόφος» φιλοξενεί 25.000 καταγεγραμμένους σκύλους και η αναλογία σκύλων–ανθρώπων είναι 1:17.

Το ποσοστό είναι από τα υψηλότερα διεθνώς. Το «Ντίτζι Ντογκ» θα εφοδιάζει ιδιοκτήτες και σκύλους με μια σειρά ψηφιακών εργαλείων που θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής τους. Βασίζεται στο πρόγραμμα του Δήμου του Τελ Αβιβ, το βραβευμένο «Ντίτζι Τελ». Πρόκειται για μια κάρτα που δίνεται δωρεάν στους δημότες , η οποία παρέχει εκπτώσεις σε υπαίθριες εκδηλώσεις, πολιτιστικά ιδρύματα, αθλητικές δραστηριότητες και άμεσες ενημερώσεις για ό,τι συμβαίνει στη γειτονιά, αλλά και σε όλη την πόλη.

Κάτι ανάλογο θα παρέχει και το «Ντίτζι Ντογκ», το οποίο είναι ειδικά σχεδιασμένο ώστε να ικανοποιεί τις ανάγκες των ιδιοκτητών σκύλων. Η συγκεκριμένη κάρτα θα υπενθυμίζει τους εμβολιασμούς των σκύλων, θα δίνει πληροφορίες για τη λίστα των κτηνιάτρων της περιοχής και τους διαθέσιμους συνοδούς σκύλων, όπως και πληροφορίες για εκδηλώσεις, εκπτώσεις σε καταστήματα, εκπαιδευτικά προγράμματα για τους τετράποδους φίλους και φυσικά οδηγίες για να φτάσουν σκύλος και άνθρωπος στο πιο κοντινό πάρκο για σκύλους.

Οι 25.000 σκύλοι του Τελ Αβίβ απολαμβάνουν 70 πελώρια δημόσια πάρκα, ειδικά για αυτούς, ενώ πολλές ακτές έχουν ανακηρυχθεί σε σκύλο-παραλίες, όπου οι «καλύτεροι φίλοι του ανθρώπου», κατά το κλισέ, μπορούν να κόβουν ελεύθερα τις βόλτες τους και να κολυμπούν. Το φιλοζωϊκό προφίλ της παραθαλάσσιας πόλης του Ισραήλ δεν εξαντλείται στα παραπάνω. Μόλις πέρυσι καθιερώθηκε και εορτάστηκε με πάρα πολλές εκδηλώσεις και ακόμα περισσότερα γαβγίσματα η Dog Day –Ημέρα του Σκύλου.

«Το Ντίτζι Ντογκ είναι μια καινοτόμα πλατφόρμα που αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό άλμα προς τα εμπρός όσον αφορά την παροχή δημοτικών υπηρεσιών προς τους ιδιοκτήτες σκύλων», λέει ο Ρόιβεν Λαντιάσκι, μέλος του δημοτικού συμβουλίου του Τελ Αβίβ, που εποπτεύει περιβαλλοντικά θέματα και θέματα ζώων «Αυτό το πρόγραμμα θα επιτρέψει στους κατοίκους να επωφεληθούν από όλα όσα έχει να προσφέρει η πόλη τόσο σε αυτούς όσο και στα κατοικίδια ζώα τους».

Πηγή: ΑΠΕ

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο