Πυροσβέστες απεγκλώβισαν σκυλίτσα που είχε σφηνώσει σε σκουριασμένη καγκελόπορτα

από Μυρτώ Τζώρτζου

Οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας ανταποκρίθηκαν για άλλη μια φορά στην έκκληση για βοήθεια του Συλλόγου Ζωόφιλων Ημαθίας «Ζω.Η.» και απεγκλώβισαν το απόγευμα της Τρίτης 7 Φεβρουαρίου τη σκυλίτσα που είχε σφηνώσει σε σκουριασμένη καγκελόπορτα έξω από τη Βέροια.

Όπως αναφέρει η πρόεδρος  του Συλλόγου Ζωόφιλων Βέροιας «Ζω.Η.» Βάσω Τάκη αρχικά σταμάτησαν το αυτοκίνητό τους για να δουν από κοντά τη σκυλίτσα καθώς έφερε σημάδια ψώρας κι είχε ανοικτές πληγές στο σώμα της. Προσεγγίζοντας όμως το ζώο διαπίστωσαν ότι είχαν σφηνώσει τα πίσω του πόδια στα κάγκελα. Παρά τις προσπάθειές τους δεν κατάφεραν να απεγκλωβίσουν το θηλυκό σκυλί, το οποίο ήταν πολύ φιλικό και συνεργάσιμο.
Τότε κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου και 3 πυροσβέστες που κατέφθασαν στο σημείο έκοψαν το κάγκελο απεγκλωβίζοντας τη σκυλίτσα.

«Τη σκυλίτσα, που την ονομάσαμε Ανίτα, τη μεταφέραμε στο κτηνιατρείο του κ. Ανδρέα Χατζησαλάτα για αιματολογικές εξετάσεις. Ευτυχώς δεν έχει καλαζάρ, ούτε ερλίχια. Έχει μόνο ψώρα που θα αντιμετωπιστεί με χάπια και θα πάρει αντιβίωση για λίγες μέρες για τις πληγές. Θα τη μεταφέρουμε στο καταφύγιό μας, όπου θα παραμείνει για τη θεραπεία και μετά θα στειρωθεί. Είναι πολύ νεαρή στην ηλικία και δείχνει ότι έμενε σε κάποια αυλή ή σπίτι. Έχει σημάδια από λουράκι στο λαιμό. Δεν έχει φυσικά μικροτσίπ και προφανώς εγκαταλείφθηκε όταν ήρθε σ’ αυτήν την κατάσταση» αναφέρει η πρόεδρος  του Συλλόγου Ζωόφιλων Βέροιας «Ζω.Η.» Βάσω Τάκη.

Όποιος θέλει να συμβάλει στην κάλυψη των εξόδων (40 ευρώ) της κτηνιατρικής περίθαλψης της σκυλίτσας να επικοινωνήσει με το Σύλλογο Ζωόφιλων Ημαθίας μέσω της Σελίδας του στο facebook.

Πηγή: https://istoriesadespoton.gr/

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο