Σας δίνουμε 5 ιδέες για να μην «τραβάει» ο σκύλος σας στη βόλτα

από Μυρτώ Τζώρτζου

Πολλά σκυλάκια τραβάνε στη βόλτα ταλαιπωρώντας λιγότερο ή περισσότερο τους κηδεμόνες τους, ανάλογα με το μέγεθος και τη δύναμη που έχουν. Αν κάθε φορά που πας το σκύλο σου βόλτα, νιώθεις ότι πας για σκι, μάθε πώς να σταματήσεις το τράβηγμα με κάποιες απλές κινήσεις.

Η λύση στο πρόβλημα είναι απλή. Ανεξάρτητα από τη ράτσα του σκύλου σου, η σωστή βόλτα του σκύλου σου ξεκινάει από σένα.

•Μη συνδέεις το λουρί και τη βόλτα με συγκεκριμένες φράσεις που το ερεθίζουν. Βάλε το λουρί σιωπηλά.

•Μετά, αντί να πας αμέσως βόλτα, κάνε δυο τρεις φορές το γύρο του σπιτιού.

•Πες στο σκυλάκι σου να κάτσει, χωρίς να του βγάλεις το λουρί και πάρε το χρόνο σου κάνοντας κάποια άλλη δουλειά παράλληλα. Πχ. δες λίγο τηλεόραση.

•Παίξε ένα πολύ ενεργητικό παιχνίδι με το σκύλο σου πριν πας βόλτα, ώστε να είναι κουρασμένος πριν ακόμη βγει από το σπίτι.

•Βγάλε το σκυλάκι σου βόλτα, όπως οδηγείς το αυτοκίνητό σου. Ως οδηγός, εσύ έχεις τον έλεγχο. Ο σκύλος είναι ζώο αγέλης και του αρέσει να ακολουθεί τον αρχηγό. Αν τραβάει στη βόλτα, κράτα το λουρί χαλαρό αλλά γύρισε αυτόματα στην αντίθετη κατεύθυνση και πες του «πάμε» με ήρεμο τρόπο.

👉 Σταμάτα περιοδικά και τράβα απαλά το λουρί ζητώντας του να κάτσει. Χάιδεψέ το. Έτσι, όχι μόνο σταματάς το σκυλάκι σου από το να τραβάει, αλλά φροντίζεις να έχετε και πιο συχνή σωματική επαφή. Σίγουρα έτσι, θα είστε και οι δύο πιο χαρούμενοι!

Πηγή: Feels Like Home – Keeppet

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο