Θέλετε καλύτερο ύπνο, με λιγότερες ενοχλήσεις; Κοιμηθείτε με το σκύλο σας

από Μυρτώ Τζώρτζου

Αν έχετε πρόβλημα με τον ύπνο σας, είτε αυτό σημαίνει ότι κοιμάστε δύσκολα είτε ότι ξυπνάτε εύκολα, δεν θα χρειαστεί να πάτε ξανά σε φαρμακείο για να πάρετε κάποιο φάρμακο.  Μια νέα έρευνα έχει για εσάς τη λύση. Ποια είναι αυτή; Ανοίξτε την πόρτα του δωματίου σας και αφήστε το σκύλο σας να κοιμηθεί στο κρεβάτι μαζί σας.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου (petpetmag@gmail.com)

Ερευνητές του πανεπιστημίου Central Queensland University της Αυστραλίας κατέληξαν σε ένα συμπέρασμα που οι περισσότεροι κηδεμόνες σκύλων το ξέρουν καλά εδώ και καιρό. Ότι ο ύπνος με το σκύλο μας είναι πιο καλός και πιο ξεκούραστος από τον ύπνο με κάποιον άλλον δίπλα μας. Σύμφωνα με τον καθηγητή Drew Dawson οι πιθανότητες να σας ξυπνήσει κατά τη διάρκεια του ύπνου ο σκύλος σας είναι πολύ λιγότερες από ό,τι ένας σύντροφος.

Αλήθεια πόσες φορές δεν έχουμε νευριάσει με τον άνθρωπο που μοιραζόμαστε το κρεβάτι μας επειδή ξύπνησε κατά τη διάρκεια της νύχτας για να πάει τουαλέτα ή να πιει νερό; Ή πόσες φορές αναγκαστήκαμε να κοιμηθούμε σε άλλο δωμάτιο εξαιτίας ενός ροχαλητού;

“Οι σύντροφοι ενοχλούν τον άλλον περισσότερο από ό,τι ένα κατοικίδιο. Το 70% μάλιστα των ανθρώπων που συμμετείχαν στην έρευνα ξυπνάει τη νύχτα λόγω του συντρόφου τους”, θα πει ο Dawson.

Ένα ενδιαφέρον σημείο αυτής της έρευνας είναι το πόσο έχουν αλλάξει οι συνήθειες του ύπνου μας τα τελευταία 20 χρόνια. Αρκεί να σκεφτούμε ότι τα περισσότερα δωμάτια έχουν μέσα και το μπάνιο τους, τότε καταλαβαίνουμε ότι μπορεί οι ανέσεις να είναι ανέσεις, όμως συχνά με αυτές δυσκολεύουμε τη ζωή μας.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο