Θεσσαλονίκη: Έκκληση να βρεθεί ένα σπίτι να κάνει θεραπεία η τυφλή γιαγιούλα Λούσυ, που ζει όλη της τη ζωή σε καταφύγιο

από Μυρτώ Τζώρτζου

Το πιο στενάχωρο για ένα ζωάκι είναι να μη γνωρίσει ποτέ σπίτι. Να ζήσει όλη του τη ζωή στους δρόμους-κάτι πολύ σπάνιο καθώς τα αδέσποτα έχουν 2-3 χρόνια μέσο όρο ζωής-ή σε κυνοκομείο.

Και όμως υπάρχουν πολλές-αμέτρητες για να είμαστε ακριβείς-ψυχές που όλη τους η ζωή είναι ένα καταφύγιο. Που δεν ένιωσαν ποτέ τη θαλπωρή ενός σπιτιού, δεν είχαν ποτέ μια δική τους ζεστή γωνιά, μια ατελείωτη αγκαλιά. Γιατί όσο και αν οι εθελοντές φροντίζουν αυτά τα ζώα, ξέρουμε ότι ο χρόνος τους είναι περιορισμένος. Και όταν  φεύγουν, εκείνα είναι και πάλι μόνα, στο κρύο και τη ζέστη. Στην απόλυτη μοναξιά τους.

Ένα τέτοιο ζωάκι που πέρασε ολη του τη ζωή σε καταφύγιο είναι και η 12χρονη Λούσυ. Ένα πανέμορφο λευκό σετεράκι, μόλις 13 κιλάκια, που δεν γνώρισε τον έξω κόσμο παρά μόνο όταν ήταν 7 μηνών που την είχε υιοθετήσει ένα ζευγάρι για 6 μήνες και τη γύρισε πίσω, διότι δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της.

Οι άνθρωποι του καταφυγίου που ζει η γιαγιούλα Λούσυ Καταφύγιο ζώων Κορδελιού – Ευόσμου “Νέα Ζωή” αναφέρουν ότι η Λούσυ έχει άμεση ανάγκη από βοήθεια.

Η σκυλίτσα έχει γλαύκωμα στο δεξί μάτι και έχει χάσει εντελώς την όρασή της. Όμως αυτό μπορεί να γίνει πολύ χειρότερο με το να σαπίσει το μάτι, κάτι που θα είναι πολύ επίπονο, εάν δεν γίνει θεραπεία. Χρειάζεται επειγόντως σπίτι φιλοξενίας για να κατέβει από το καταφύγιο και να ξεκινήσει άμεσα τη θεραπεία της.

Οι εθελοντές αναφέρουν:

Εμείς είμαστε ήδη φορτωμένοι και δεν μπορούμε να αναλάβουμε και να φροντίσουμε πλέον άλλο ζώο στα σπίτια μας. Η Λούσυ έχει εξαιρετικό χαρακτήρα πραγματικά αν της δώσετε την ευκαιρία και τη γνωρίσετε από κοντά. Θα τη λατρέψετε. Παρακαλούμε πολύ, υπάρχει κάποιος πραγματικά φιλόζωος αυτή τη στιγμή που θα άνοιγε το σπίτι του για αυτό το πλάσμα; Όποιος μπορεί να βοηθήσει με φιλοξενία ας καλέσει στο  👉 699 615 6822, περιοχή Εύοσμος Θεσσαλονίκη, Καταφύγιο ζώων Νέα Ζωή.

Η Λούσυ έχει μεγάλη ανάγκη και περιμένει.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο