Το ελληνικό Κόμμα για τα Ζώα και το δανέζικο Veganerpartiet ενώνουν τη φωνή τους με τους κατοίκους της Καστοριάς, για μια οικονομία χωρίς γούνα

από Μυρτώ Τζώρτζου
Τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των κατοίκων της Καστοριάς εναντίον της εγκατάστασης στην περιοχή τους νέων μονάδων γουνοποιίας εκφράζουν σε κοινή τους δήλωση το ελληνικό Κόμμα για τα Ζώα και το δανέζικο Veganerpartiet (Βιγκανικό Κόμμα).

Αποκαλούν τη γουνοποιία «παρελθόν» και αποδοκιμάζουν την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης να μετατρέψουν την Ελλάδα σε «χωματερή» των μονάδων γουνοποιίας που αποβάλλονται από τις παραδοσιακές χώρες του κλάδου, ανάμεσα στις οποίες είναι η Δανία.

Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση των δύο κομμάτων έχει ως εξής:

«Η βάναυση και ρυπογόνα σε ακραίο βαθμό, βιομηχανία της γούνας δέχτηκε σφοδρό πλήγμα από την πανδημία COVID-19. Πολλά αναπτυγμένα κράτη και μέλη της ΕΕ απαγορεύουν σταδιακά τη γουνοποιία. Οι οίκοι μόδας απορρίπτουν τη γούνα, που μετατρέπεται από σύμβολο ευημερίας σε επίδειξη αμάθειας και απονιάς. Η γουνοποιία ανήκει στο παρελθόν για οικονομικούς, οικολογικούς, υγειονομικούς και ηθικούς λόγους.

Δυστυχώς, η ελληνική κυβέρνηση, με την υποστήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και άλλων πολιτικών δυνάμεων, βάλθηκαν να μετατρέψουν την πατρίδα μας σε “χωματερή” των βιομηχανιών γούνας που εκδιώκονται από παραδοσιακές χώρες ανάπτυξης της γουνοποιίας, όπως η Δανία, η Ολλανδία κ.λπ. Αδιαφορώντας φυσικά για το αν έτσι ανοίγουν τα σύνορά μας σε περισσότερο πόνο, ρύπανση, ασθένειες και… προβληματικές επιχειρήσεις!

Να όμως που οι κάτοικοι των περιοχών που παραδίδονται από την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα στη γουνοποιίαεξεγείρονται!

Το Κόμμα για τα Ζώα από την Ελλάδα και το Veganer Partiet από τη Δανία εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους κατοίκους  των Κορεστείων Καστοριάς και στην οργάνωση “SOSτε τα Κορέστεια”, που αγωνίζονται για να μην καταστρέψουν τον τόπο τους οι φάρμες των βιζόν (μινκ)! Συγχαίρουμε το Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς που προσυπέγραψε το ψήφισμά των κατοίκων. Υποστηρίζουμε όλους όσοι αγωνίζονται για ένα μοντέλο οικονομίας χωρίς γούνα, συμπονετικό, οικολογικό και βιώσιμο, στην Καστοριά, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα και την Ευρώπη!»

Αρχική | AnimalPolitics.gr

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο