Το γατάκι αυτό θα μείνει ανάπηρο- Έκκληση να βρεθεί κάποιος να το αναλάβει για να μη γίνει ευθανασία

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ένα από τα πιο άσχημα και αγχωτικά πράγματα που αντιμετωπίζουν οι εθελοντές είναι όταν βρουν κάποιο ζωάκι που είναι τόσο άσχημα χτυπημένο και δεν θα ξαναπερπατήσει.

Και εδώ αρχίζει το μεγάλο πρόβλημα. Όπως γνωρίζουμε οι άνθρωποι που ασχολούνται με τα αδέσποτα έχουν αμέτρητα αδεσποτάκια στα σπίτια και τους και αμέτρητα είναι εκείνα που φροντίζουν. Μπορεί να έχουν και ανάπηρα, κάτι που είναι σύνηθες. Και είναι απολύτως λογικό να μην μπορούν να το αναλάβουν.

Τι γίνεται τότε; Εκκλήσεις και ξανά εκκλήσεις στο Facebook και ελπίδα ότι κάτι θα γίνει. Κάποιος θα βρεθεί να το αναλάβει και να το σώσει. Και λέμε να το σώσει γιατί η ευθανασία είναι κάτι που συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις είναι μονόδρομος, μια και είναι δύσκολο να βρεθεί κάποιος να το αναλάβει.

Μια τέτοια περίπτωση είναι και το γατάκι που βλέπετε στη φωτογραφία. Το ζώο σερνόταν έξω και διασώθηκε από τον Κώστας Φιλοζωικό προφίλ, εθελοντή γνωστό για το φιλοζωικό του έργο και τις διασώσεις που κάνει.

Δυστυχώς το γατάκι έχει ολική ρήξη λεκάνης και οι τελευταίοι σπόνδυλοι έχουν φύγει εντελώς από τη θέση τους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην ξαναπερπατήσει.

Γίνεται έκκληση να βρεθεί κάποιος που θα του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία και θα το υιοθετήσει. Το ζώο θέλει άδειασμα κύστης.

Αν δεν βρεθεί κανείς, δεν υπάρχει άλλη λύση πέρα από την ευθανασία.

Όποιος θέλει να σώσει αυτό το πλάσμα, το οποίο δεν μπορεί να συντηρηθεί μόνο του, ας στείλει μήνυμα στο προφίλ του ανθρώπου που το περιέθαλψε. 👉 Κώστας Φιλοζωικό προφίλ

Το γατάκι βρίσκεται στο Χαϊδάρι.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο