Κέρκυρα: Τρία άτομα με καλυμμένα τα πρόσωπα πετάνε συνέχεια σκυλάκια σε καταφύγιο από ύψος 3 μέτρων

από Μυρτώ Τζώρτζου

Είναι απίστευτα κάποια περιστατικά, που δεν είναι και λίγα, εις βάρος των ζώων που γίνονται στη χώρα μας. Μια μεγάλη μερίδα του κόσμου δυστυχώς δεν θέλει τα αδέσποτα και προσπαθεί να τα ξεφορτωθεί με ό,τι τρόπο βρίσκει. Και σε βάρος άλλων ανθρώπων που τα φροντίζουν και τα προσέχουν.

Ένα τέτοιο απαράδεκτο περιστατικό έγινε πριν από λίγες μέρες στο Νεοχώρι Κέρκυρας, στη Νότια πλευρά του νησιού, όπου ένας άντρας και δύο γυναίκες πέταξαν στο καταφύγιο του συλλόγου «Tierhilfe Korfu e.V» κάποια-ανεπιθύμητα σε αυτούς, σκυλάκια. Οι άνθρωποι του καταφυγίου μάλιστα αναφέρουν ότι αυτό δεν έγινε μόνο μία φορά αλλά γίνεται συστηματικά τους τελευταίους τρεις μήνες όπου έχουν πεταχθεί πάνω από 20 ζώα.

Οι άνθρωποι, όπως λένε οι εθελοντές και η εκπρόσωπος του καταφυγίου Uta Engelhardt, είναι οι ίδιοι.

Όπως θα δείτε και από τις φωτογραφίες και το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας οι δράστες φορούν κουκούλες και μπουφάν ώστε να μην αναγνωριστούν. Βάζουν σκάλα και τα πετούν από ύψος 3 μέτρων χωρίς να νοιάζονται τι μπορεί να πάθουν τα ζώα.

Η κυρία Engelhardt κάνει απελπισμένη έκκληση μήπως κάποιος γνωρίζει αυτούς τους ανθρώπους ή αν κάποιος είδε κάτι.

Δείτε τι αναφέρει η κυρία Engelhardt: «Ποιος είδε κάτι;

Είναι τώρα μερικές εβδομάδες που μας ρίχνουν σχεδόν καθε εβδομάδα σκυλιά από το πορτόνι μέσα στη νύχτα.

Οι κάμερες που έχουμε βάλει δείχνουν ότι πάντα πρόκειται για τους ίδιους ανθρώπους. Τις τελευταίες εβδομάδες ήταν συνολικά 21 σκυλιά! 21 σκυλιά!!

Φτάσαμε στα όριά μας. Όχι μόνο χρηματικά αλλά και από χώρο στο τμήμα απομόνωσης που είναι λίγες οι θέσεις.

Οι λεγόμενοι “βοηθοί”που ρίχνουν τα σκυλιά πάνω από το πορτόνι δέχονται τα σκυλιά να πληγωθούν ή/και να κουβαλάνε αρρώστιες μέσα στο καταφύγιο που κινδυνεύουν τα δικά μας σκυλιά. Πάνω απο αυτό μερικά από τα σκυλιά που έριξαν παθαίνουν φόβους και πανικούς που τους μένουν. Ακόμα φρικάρουν όταν βλέπουν σκοινιά.

Η προστασία ζώων δεν είναι να πιάσεις σκυλιά και να τα ρίχνεις στο πιο κοντινό καταφύγιο.

Παρακαλώ όποιος γνωρίζει κάτι ή αναγνωρίζει τα άτομα στα βίντεο να επικοινωνήσει μαζί μας. Θα  διατηρήσουμε διακριτικά τις πληροφορίες αυτές.»

Αν κάποιος γνωρίζει κάτι, μπορεί να στείλει και σε εμάς μήνυμα ανώνυμο στην υπεύθυνη του site myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο