Βέλο Κορινθίας: Σκυλάκι κακοποιήθηκε και πετάχτηκε στο δρόμο- Κρίσιμη η κατάστασή του

από Μυρτώ Τζώρτζου

Μπορεί η κακοποίηση ζώου στη χώρα μας να έχει γίνει κακούργημα εδώ και περίπου 2 χρόνια, όμως αυτό δυστυχώς φαίνεται να μην αγγίζει πολλούς, οι οποίοι συνεχίζουν ανενόχλητοι τα εγκλήματά τους σε βάρος των ζώων.

Καθημερινά οι εθελοντές σε όλα τα μέρη της Ελλάδας έρχονται αντιμέτωποι με φριχτά περιστατικά κακοποίησης. Σχεδόν ποτέ ο δράστης αυτών των κακοποιήσεων δεν εντοπίζεται. Κανείς δεν μιλάει, κανείς δεν θέλει να ανακατευτεί. Και έτσι οι επικίνδυνοι συμπολίτες κυκλοφορούν και σπέρνουν θάνατο.

Ένα τέτοιο περιστατικό, όπως αναφέρει η εθελόντρια Μαιρη μαυρελου, συνέβη αυτές τις μέρες στο Βέλο Κορινθίας. Κάποιος απάνθρωπος πέταξε σε πλατεία ένα μικρό σκυλάκι, το οποίο, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες που ακολουθούν, ήταν σε άθλια κατάσταση. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουμε τις εικόνες που βλέπουμε. Ένα πλάσμα ζωντανό-νεκρό. Άρρωστο και κακοποιημένο.

Το ζωάκι μεταφέρθηκε άμεσα από εθελοντές σε κτηνιατρείο. Επί 2 ώρες το τάιζαν ζαχαρόνερο με τη σύριγγα γιατί δεν μπορούσε να φάει τίποτα. Η κατάστασή του είναι κρίσιμη.

Οι εθελοντές αναφέρουν ότι πιθανόν το ζώο, πριν πεταχτεί, να βρισκόταν κλεισμένο σε απόλυτο σκοτάδι.

Βρίσκεται σε σπίτι φιλοξενίας ώστε να γίνει προσπάθεια να φάει. Τα τελευταία νέα κάνουν λόγο για μια μικρή βελτίωση καθώς έφαγε ζωμό από κοτόπουλο.

Αν κάποιος θέλει να βοηθήσει τους εθελοντές στα έξοδα αυτού του πλάσματος, ας επικοινωνήσει με τις: Μαιρη μαυρελου | Facebook και Panagiota Spilioti | Facebook.

Βοηθάμε τους εθελοντές για να μπορούν να σώζουν ζώα.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο