Βέροια: Πέθανε το σκυλάκι που βρέθηκε δεμένο με αλυσίδα και γεμάτο σκουλήκια σε αρδευτικό κανάλι, σε μέρος που να μη φαίνεται

από Μυρτώ Τζώρτζου

Άσχημα είναι τα νέα για το σκυλάκι που πριν από μερικές μέρες βρέθηκε σε πολύ άσχημη κατάσταση δεμένο με με αλυσίδα δίπλα σε αρδευτικό κανάλι, κοντά στο δημοτικό κυνοκομείο Βέροιας, πίσω από ψηλά χόρτα, όπου δεν θα μπορούσε να το δει κανείς. Δυστυχώς δεν τα κατάφερε παρόλο που οι άνθρωποι που το πήραν και το φρόντισαν έκαναν τα πάντα για αυτό.

Η τρομερή αυτή ιστορία, σύμφωνα με τη Baso Taki, έχει ως εξής: Εργάτες του εργάτες του ΤΟΕΒ Βέροιας (ΤΟΠΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΓΓΕΙΩΝ ΒΕΛΤΙΩΣΕΩΝ) που έκοβαν τα χόρτα, το εντόπισαν τυχαία και ειδοποίησαν το κυνοκομείο. Στο σημείο πήγε η Irini Kampouroglou και το παρέλαβε. Το σκυλάκι μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο.

Η κτηνίατρος που το εξέτασε διαπίστωσε ότι κάτω από τη βρώμικη τζίβα που το κάλυπτε είχε πολλές πληγές σε διάφορα σημεία του σώματος γεμάτες με σκουλήκια. Επί ώρες το καθάριζε και έραβε τις πληγές. Άγνωστο πόσο καιρό βρισκόταν εκεί, ίσως όχι πολλές μέρες, γιατί ήταν μεν αφυδατωμένο, αλλά όχι ιδιαίτερα αδυνατισμένο.

Το ζώο ήταν αρσενικό, νέο στην ηλικία, τύπου τεριέ και φιλικό. Στο λαιμό φορούσε σκούρο δερμάτινο λουράκι. Σίγουρα ζούσε, πριν τον εγκαταλείψουν, δεμένο. Και το εγκατέλειψαν για να πεθάνει. Δεν ήθελαν απλά να το ξεφορτωθούν. Ήθελαν να πεθάνει. Και μάλιστα με μαρτυρικό τρόπο, από την πείνα, τη δίψα και τις πληγές που η μόλυνσή τους θα το έστελναν στο θάνατο. Το μόνο σίγουρο.

Όμως, όσο και αν προσπάθησε η κτηνίατρος, το ζώο δεν άντεξε και «έφυγε». Σίγουρα για κάπου αλλού καλύτερα. Η υγεία του ήταν πολύ επιβαρυμένη με τόση ταλαιπωρία και με τα δεκάδες σκουλήκια που είχε στις πληγές. Ίσως, όπως λένε οι εθελοντές, είχε επέλθει σηψαιμία. Ήταν αδύναμο. Πάλεψε αλλά…

Μαζί με τους ανθρώπους που το βοήθησαν και είναι πολύ στενοχωρημένοι για αυτή την τόσο άδικη εξέλιξη κάνουμε και εμείς έκκληση να μιλήσει κάποιος και να κατονομάσει τον άνθρωπο που το είχε. Είναι αδύνατον να μη γνωρίζει κάποιος κάτι. Οι κοινωνίες αυτές είναι κλειστές, οι άνθρωποι γνωρίζονται καλά. Όλοι ξέρουν όλους.

Σας παρακαλούμε. Μιλήστε. Στείλτε, έστω ανώνυμο, μήνυμα. Είτε στην κυρία Baso Taki είτε σε εμάς εδώ στο site. Κάντε το για αυτή την ψυχούλα. Η σιωπή είναι συνενοχή.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο