Βόλος, μοναδική ιδέα: Ανοίγει καφέ που στα ποτήρια θα έχει φατσούλες αδέσποτων που ψάχνουν σπίτι

από Μυρτώ Τζώρτζου
Μια πραγματικά πρωτότυπη ιδέα για να βοηθήσει τα αδεσποτάκια σκέφτηκε ένα καφέ που πρόκειται σύντομα να ανοίξει τις πόρτες του στην πόλη του Βόλου. Η πρωτοτυπία έγκειται στο ότι τα ποτήρια που θα είναι μέσα ο καφές θα έχουν πάνω τους φωτογραφίες από αδέσποτα ζωάκια, είτε σκυλάκια είτε γατάκια που ψάχνουν σπίτι.
Το καφέ αυτό λέγεται Stray Coffee και είναι στην Παρασκευοπούλου 7. Η επιγραφή του και μόνο έξω από αυτό είναι τόσο όμορφη που μας φτιάχνει τη διάθεση.
Αυτό είναι πραγματικά μοναδικό στη χώρα μας και πιστεύουμε, όπως και η ιδιοκτήτρια του καφέ, που είναι ενεργή εθελόντρια, ότι θα βοηθήσει στο να βρουν σπίτια κάποια ζωάκια. Πίνεις τον καφέ σου και βλέπεις στο ποτήρι σου μια φατσούλα που ψάχνει σπίτι. Είναι πραγματικά υπέροχο.
Τέτοιες προσπάθειες γίνονται και σε κάποιες άλλες χώρες του εξωτερικού, όπως στην Αμερική. Έχουμε βρει μια άλλη επίσης έξυπνη ιδέα μιας πιτσαρίας στο Νιου Τζέρσι των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο ιδιοκτήτης πιτσαρίας Angelo’s Pizza βρίσκεται 45 χρόνια στο Matawan του Νιου Τζέρσι. Μετά από συνεννόηση με τους ανθρώπους που έχουν χάσει τα κατοικίδιά τους βάζει πάνω στο κουτί της πίτσας που στέλνει στους πελάτες του ένα αυτοκόλλητο με το ζώο που έχει χαθεί. Έτσι αν κάποιος από τους πελάτες του έχει ακούσει ή έχει δει κάτι για το ζωάκι αυτό, να έρθει σε επαφή με τον κηδεμόνα του ζώου ή με το ίδιο το κατάστημα.
Αυτή η έξυπνη ιδέα ξεκίνησε όταν ένας άνθρωπος από την περιοχή είχε χάσει τη γατούλα του, σε μια δυνατή καταιγίδα, και δεν μπορούσε με τίποτα να τη βρει. Έτσι ζήτησε από το μαγαζί να βοηθήσει. Και το μαγαζί σκέφτηκε αυτόν τον τρόπο. 
Μπράβο στους ανθρώπους του Stray Coffee στο Βόλο. Καλές δουλειές να έχουν και μακάρι πολλά αδεσποτάκια να βρουν το σπίτι τους.
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Δείτε μια άλλη, επίσης μοναδική ιδέα, που μας έρχεται από την Αμερική

Πιτσαρία βάζει φωτογραφίες ζώων που χάθηκαν στις πίτσες που στέλνει στα σπίτια μήπως τα έχει δει κάποιος και βρεθούν – Petpet.news

Διαβάστε επίσης

1 σχόλιο

ΕΛΕΝΗ 8 Απριλίου, 2022 - 1:33 μμ

Συγχαρητήρια για την ιδέα και την πρωτοβουλία. Όταν περάσω από Βόλο, ερχόμενη από Αθήνα, θα περάσω να σας γνωρίσω από κοιντά και να πιούμε κι έναν καφέ μαζί!

Reply

Αφήστε ένα Σχόλιο