Βόλος: Πέταξαν νεογέννητο αλογάκι στα σκουπίδια- Μεταφέρθηκε σε χώρο να το δει γιατρός

από Μυρτώ Τζώρτζου

Πόσο υπέροχα και πόσο περήφανα ζώα είναι τα άλογα! Μοναδικά. Αξιαγάπητα.

Στην ελληνική παράδοση το άλογο, όπως ξέρουμε, κατέχει ιδιαίτερη θέση. Η αγάπη μας προς αυτό διαφαίνεται από τα μυθικά χρόνια. Πολλοί αρχαίοι ημίθεοι και βασιλείς διέπρεψαν με ονομαστά άλογα όπως ο Ηρακλής, ή ο Περσέας με τον περίφημο φτερωτό Πήγασο αλλά και ο Μέγας Αλέξανδρος με το διάσημο Βουκεφάλα.

Οι αρχαίοι Έλληνες γλύπτες σμίλευαν σε μάρμαρο τέλεια άλογα στολίζοντας τους καλύτερους ναούς, όπως τον Παρθενώνα αλλά και ιερούς χώρους όπως την Ελευσίνα.

Τι πάθαμε εμείς σήμερα; Πόσο έχουμε αποκοπεί από την ιστορία μας; Πόσο έχουμε αλλάξει;

Δεν μπορείς να σκεφτείς διαφορετικά όταν διαβάζεις τις αμέτρητες κακοποιήσεις σε βάρος των αλόγων που γίνονται συνέχεια στη χώρα μας. Όλα τα ιπποειδή υποφέρουν. Το γνωρίζουμε καλά.

Μια τέτοια κακοποίηση είναι και αυτή που αναφέρουν οι εθελοντές της Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου Φιλοζωική Ομάδα Βόλου, κάτι που δεν το χωράει ο νους μας. Το συμβάν αφορά ένα, σχεδόν νεογέννητο, αλογάκι, το οποίο βρέθηκε πεταμένο δίπλα σε κάδο σκουπιδιών, στην περιοχή Μελισσάτικα στη Νέα Ιωνία στο Βόλο.

Πώς είναι δυνατόν να συνέβη κάτι τέτοιο, τόσο σκληρό και απάνθρωπο; Πώς μπορεί να το έκανε αυτό κάποιος; Δεν υπάρχουν λόγια να πει κανείς.

Το ζώο μεταφέρθηκε σε αχυρώνα μέχρι να το δει γιατρός. Ελπίζουμε να πάνε όλα καλά.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο