Κάτω Λεχώνια, Βόλος: Βρέθηκε σκύλος αποκεφαλισμένος- Γνωρίζει κάποιος κάτι για αυτό;

από Μυρτώ Τζώρτζου
θανάτωση-σκύλος

Δυστυχώς και αυτή η χρονιά ξεκίνησε με πολλές κακοποιήσεις και δολοφονίες ζώων. Οι εθελοντές δεν προλαβαίνουν να μαζέψουν κακοποιημένα, χτυπημένα, πυροβολημένα, τραυματισμένα ζώα. Καθημερινά αμέτρητα είναι αυτά τα περιστατικά σε όλη την Ελλάδα. Aπό την Αθήνα μέχρι και το πιο μικρό χωριό, ζώα δολοφονούνται και κακοποιούνται με τον πιο βάναυσο τρόπο.

Το τραγικό σε αυτή την περίπτωση είναι ότι ελάχιστοι από αυτούς βρίσκονται. Παρά τις εκκλήσεις των φιλοζωικών, κανείς δεν μιλάει, κανείς δεν κατονομάζει τους δράστες. Τις περισσότερες φορές όμως γνωρίζουν. Ειδικά σε μικρά μέρη που όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους. Δεν μιλούν για να μην μπλέξουν, όπως λένε. Και γίνονται συνένοχοι στο έγκλημα. Γιατί η σιωπή είναι συνενοχή. Και οι δράστες συνεχίζουν απτόητοι το έργο τους.

Ο λόγος για όλα αυτά μια ανάρτηση της Φιλοζωική Ομάδα Βόλου για ένα σκυλί που βρέθηκε αποκεφαλισμένο, λίγο πιο πάνω από το κοιμητήριο στα Κάτω Λεχώνια Βόλου. Όπως αναφέρουν οι εθελοντές το πιθανότερο είναι να το έκανε ανθρώπινο χέρι, καθώς το κεφάλι ήταν κομμένο σε ευθεία, κάτι που συνήθως δεν γίνεται όταν είναι από άλλο ζώο.

Είμαστε σίγουροι ότι ξέρουν κάποιοι. Η Φιλοζωική Ομάδα Βόλου κάνει έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι ή έχει δει κάτι να επικοινωνήσει μαζί της. Μη γίνεστε συνένοχοι. Οι άνθρωποι αυτοί είναι επικίνδυνοι και για τα ζώα αλλά και για τους ανθρώπους.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο