Βόλος: Υπάλληλος του δήμου πάτησε και σκότωσε με το όχημα καθαρισμού επίτηδες μια αδέσποτη γατούλα

από Μυρτώ Τζώρτζου
Βόλος αδέσποτο

Ό,τι και να πούμε για το περιστατικό που ακολουθεί και που έγινε γνωστό από εθελοντές είναι λίγο. Η βαρβαρότητα στα ζώα είναι άνευ προηγουμένου. Η Ελλάδα είναι στις πρώτες θέσεις στο θέμα των κακοποιήσεων και το ότι είναι η χώρα που γέννησε τον πολιτισμό φαντάζει ανέκδοτο.

Τα ζώα εκεί έξω είναι εκτεθειμένα σε αμέτρητους κινδύνους με πρώτον φυσικά τον άνθρωπο. Ο άνθρωπος δυστυχώς είναι ο μεγαλύτερος εχθρός τους.

Το συμβάν έλαβε χώρα στην πόλη του Βόλου και αφορά μια γατούλα (βλ. φωτογραφία) που φρόντιζαν κάποιοι εθελοντές. Ένας λοιπόν υπάλληλος του δήμου στις 27 Φεβρουαρίου οδηγώντας όχημα καθαρισμού δρόμου κινούμενος επί της οδού Αργοναυτών με μεγάλη ταχύτητα πάτησε επίτηδες μπροστά σε μάρτυρες την αδεσποτούλα Μάιλο. Σύμφωνα μάλιστα με τους αυτόπτες μάρτυρες ο συγκεκριμένος κόρναρε μόλις την είδε αλλά δεν έκοψε ταχύτητα και πέρασε πάνω από το ζώο. Και συνέχισε αδιάφορος την πορεία του. Σαν να μην έτρεχε τίποτα.

Ο δράστης συνελήφθη από το λιμενικό αλλά ο εισαγγελέας τον άφησε ελεύθερο. Ο γνωστός για την αντιπάθειά του στα ζώα δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος έκανε για άλλη μια φορά το αδιανόητο: Ζήτησε από τον λιμενάρχη να παραιτηθεί επειδή συνέλαβε τον υπάλληλο του δήμου.

Οι άνθρωποι που φρόντιζαν τη γατούλα έχουν κάνει καταγγελία. Η βαρβαρότητα σε αυτή τη χώρα δεν έχει τέλος.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο