Βούλα Αττικής: Κατάφεραν και έπιασαν το γατούλη που είχε ένα κομμάτι σωλήνα σφηνωμένο στο λαιμό

από Μυρτώ Τζώρτζου
Μια ακόμα επιτυχημένη διάσωση είχαν οι εθελοντές της ομάδας Alma Libre – Hellenic Animal Rescue, οι οποίοι έχουν σώσει αμέτρητα ζώα που βρίσκονταν σε κίνδυνο.
Αυτή τη φορά πρόκειται για έναν αδέσποτο γατούλη, ο οποίος εθεάθη σε μια περιοχή της Βούλας με ένα κομμάτι σωλήνα σφηνωμένο στο λαιμό του.
Η ομάδα πήγε γρήγορα στο σημείο. Όμως δεν βρήκαν καμία γάτα στο συγκεκριμένο μέρος. Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι διασώστες, λόγω του επείγοντος της κατάστασης, έκαναν έρευνα να τον εντοπίσουν. Μετά από αρκετή υπομονή άρχισαν να εμφανίζονται σιγά σιγά οι γατούλες της αποικίας όταν κατάλαβαν τις κονσέρβες που είχαν ανοίξει οι εθελοντές. Σύντομα εμφανίστηκε και το ταλαίπωρο γατάκι.
Με την εμφάνισή του άμεσα έστησαν τη μεγάλη τους καπακωτή καθώς δεν ήθελαν να αφήσουν το παραμικρό περιθώριο αποτυχίας στη συγκεκριμένη περίπτωση, τόσο λόγω της σοβαρής κατάστασης του ζώου όσο και λόγω του ότι με τόσες ξένες γάτες στο σημείο, θα ήταν μεγάλο ρίσκο η χρήση συμβατικής παγίδας.
Πράγματι, μετά από μικρό διάστημα ο γατούλης πείστηκε από την πείνα του να μπει μέσα όπου παγιδεύτηκε χωρίς πρόβλημα. Έπειτα μπήκε σε κλουβάκι και μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο της περιοχής όπου του αφαιρέθηκε ο σωλήνας.
Η ομάδα αναφέρει: “Ο γατούλης είναι καλά στην υγεία του πέρα από ένα επιφανειακό τραύμα από την συνεχή τριβή με την αιχμηρή άκρη του στομίου του σωλήνα, για την οποία θα χρειαστεί αντιβίωση για λίγες ημέρες. Θα στειρωθεί με την ευκαιρία αύριο ώστε να μην επανενταχθεί αστείρωτος. Τα έξοδα της στείρωσής του καλύφθηκαν από το SCARS – Second Chance Animal Rescue Society, Greece, ευχαριστούμε!
Ευχαριστούμε επίσης την Elina Nastou που εντόπισε το γατούλη και δεν τον προσπέρασε αλλά αναζήτησε βοήθεια για τη σωτηρία του. Και επίσης προσφέρθηκε και να καλύψει και τα έξοδά του, καθώς επίσης και την Elena Zymari.
Εθελοντές μας που συμμετείχαν στην επιχείρηση: Elen Konte και Alexis Mantzoros.”
Δείτε και αυτές τις δύσκολες διασώσεις
Δάφνη, Αθήνα: Η Alma Libre διέσωσε γατάκι που έπεσε σε ασβέστη και κινδύνευε η ζωή του από τα τοξικά – Petpet.news
Εθελοντές έσωσαν το γουρουνάκι που περιφερόταν στο Παλαιό Φάληρο- Πήγε σε φάρμα για να ζήσει – Petpet.news
Οι εθελοντές της Alma Libre έπιασαν τη γατούλα που περιφερόταν στη Νίκαια με σπασμένο ποδαράκι σε σήψη – Petpet.news
Εθελοντές της Alma Libre έπιασαν γατάκι που περιφερόταν στη Νίκαια, άρρωστο και με φριχτούς πόνους (εικόνες) – Petpet.news
Μαρούσι: Οι εθελοντές της Alma Libre έβγαλαν γατάκι που ήταν μέρες σε υπόνομο και έκλαιγε – Petpet.news

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο