Βρέθηκε σε άσχημη κατάσταση, με το προσωπάκι του έτσι από χτύπημα- Θα θελήσει όμως κάποιος να τον υιοθετήσει;

από Μυρτώ Τζώρτζου

Δυστυχώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που όταν θέλουν να υιοθετήσουν ένα ζώο, το πρώτο που θα λάβουν υπόψη τους είναι αν θα τους αρέσει εξωτερικά ή όχι.  Όσοι ασχολούμαστε με τα ζώα πιο ενεργά ξέρουμε καλά ότι υπάρχει και στα ζώα όχι μόνο ρατσισμός αλλά και προκατάληψη. Τα άσπρα είναι όμορφα. Τα μικρά σε ηλικία ζωάκια είναι όμορφα. Αυτά με τα μπλε μάτια είναι όμορφα. Πόσες φορές δεν μας έτυχε να μας ζητήσουν να τους βρούμε σκυλάκι ή γατάκι λευκό και σε μικρή ηλικία. Αμέτρητες.

Για εμάς δεν υπάρχει άσχημο και όμορφο ζώο. Γιατί κανένα δεν είναι άσχημο. Είτε λευκό είτε μαύρο, είτε μωρό είτε ηλικιωμένο, είτε υγιές είτε με κάποιο πρόβλημα υγείας…όλα είναι όμορφα. Το καθένα έχει τη δική του ξεχωριστή ομορφιά. 

Ο λόγος για τα προηγούμενα είναι ο Άλκης, ένας γατούλης που πολλοί θα έλεγαν άσχημο. Ένας γατούλης που ελάχιστοι θα επέλεγαν για να υιοθετήσουν. Εμείς όμως, βλέποντάς τον στη σελίδα της ομάδας StrayCare.gr Αδέσποτη Φροντίδα θελήσαμε να γράψουμε για αυτόν γιατί θεωρούμε ότι είναι μοναδικός.

Ο Άλκης, 5-6 ετών, βρέθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου 2021 στην Αγία Βαρβάρα, σε πολύ άσχημη κατάσταση. Μεταφέρθηκε από φιλόζωους σε διάφορα κτηνιατρεία που του παρείχαν κτηνιατρική περίθαλψη.

Εθελόντρια της ομάδας αποφάσισε να τον φιλοξενήσει καθώς στην κατάστασή του η επανένταξη θα ήταν μοιραία. Μεταφέρθηκε στο Κτηνιατρικό Κέντρο Πειραιά και έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις. Το πρόσωπό του έχει παραμορφωθεί πιθανότατα λόγω δυνατού χτυπήματος στο κεφάλι.

Ο γατούλης αυτός είναι ένα υπέροχο πλάσμα. Όμως λίγοι θα άνοιγαν την πόρτα του σπιτιού τους για να τον πάρουν. Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια. Λέμε ότι αγαπάμε τα ζώα αλλά όταν έρχεται η στιγμή να πάρουμε ένα, βάζουμε προδιαγραφές, κάνουμε επιλογές. Ο Άλκης δεν θα είναι στις περισσότερες επιλογές. Λόγω της εμφάνισής του. Λέμε ότι δεν μας πειράζει αλλά όταν έρχεται εκείνη η ώρα, μας ενοχλεί. Και ας μην το καταλαβαίνουμε.

Ο Άλκης για εμάς είναι πανέμορφος. Μοναδικός, ιδιαίτερος, πανέμορφος. Ένα πλάσμα που φαίνεται ότι έχει αγάπη μέσα του. Ένας μαχητής. Το πρόσωπό του δεν μας τρομάζει. Αντίθετα, μας γεμίζει ελπίδα. Θέλουμε να τον πάρουμε μια τεράστια αγκαλιά. 

Ό,τι και να του συνέβη στη ζωούλα του, εμείς οι άνθρωποι φταίμε. Για τα αδέσποτα εμείς φταίμε. Για τα κακοποιημένα εμείς.

Ο Άλκης, μετά από τόσα που πέρασε, δεν πρέπει να βγει ξανά έξω. Οι εθελοντές του StrayCare.gr Αδέσποτη Φροντίδα ψάχνουν ένα σπίτι για αυτόν.  Αν κάποιος τον θέλει, ας μιλήσει μαζί τους. Ας του δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία.

Σημείωση: Οι τελευταίες εξετάσεις του Άλκη έδειξαν ότι είναι θετικός στη λευχαιμία. Αν δεν έχετε κάποιο άλλο ζωάκι σπίτι, θα ήταν πολύ σπουδαίο να τον υιοθετήσετε.

Η ομάδα στη σελίδα της στο FB ενημερώνει:

Στις 24.02.21 έγινε επανεξέταση και αιματολογικές εξετάσεις για λοιμώδη νοσήματα και αναμένουμε τα αποτελέσματα. Το κόστος μέχρι τώρα των εξετάσεων- εξόδων του ανέρχεται στα 200 ευρώ.

✅Γέννηση: 2015
✅Φύλο: Αρσενικό
✅ Υγεία: αποπαρασιτωμένος, εμβολιασμένος, στειρωμένος
✅ Chip: 900057602058067
🏠Φιλοξενείται από εθελοντές μας στην Αθήνα

Μπορείτε να στηρίξετε οικονομικά τις ανάγκες του ζώου δωρίζοντας ακόμα και 1€ στον λογαριασμό της Κτηνιάτρου μας στην Τράπεζα: Πειραιώς, IBAN: GR0301721210005121070644266 Κτηνιατρικού Κέντρου Πειραιά, στο όνομα: ΤΣΕΓΚΟΣ-ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΟΥ, όπου έχει αναλάβει όλη την θεραπεία του. ΠΡΟΣΟΧΗ να γραφτεί ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ: STRAYCARE

Ή

Μπορείτε να στηρίξετε οικονομικά τις ανάγκες του ζώου δωρίζοντας ακόμα και 1€ στην Τράπεζα: Alpha Bank / Δικαιούχος: Straycare.gr-Αδέσποτη φροντίδα IBAN: GR430 140 2540 2540 0200 200 6827 SWIFT/BIC: CRBAGRAA Αριθμός λογαριασμού: 254 00200 200 6827 PayPal: DonateStrayCare@gmail.com straycare.gr Αδέσποτη Φροντίδα με αριθμό διαταγής 12/2014

Επικοινωνία:
– 💌 FB straycare.gr Αδέσποτη Φροντίδα
– ☎️ 6974248786 Γεωργία / 6979522511 Μαρία

Θα δοθεί με συμβόλαιο υιοθεσίας-υπεύθυνη δήλωση υπογεγραμμένη στα ΚΕΠ ή σε Α.Τ. Bοηθήστε ΚΟΙΝΟΠΟΙΩΝΤΑΣ το άλμπουμ. Ίσως χάρη στην κοινοποίησή σας βρεθεί μια οικογένεια. 🙏

Δείτε εδώ το βίντεο

Διαβάστε επίσης

1 σχόλιο

Ειρήνη 5 Μαρτίου, 2021 - 12:12 πμ

Καλησπέρα, ο Άλκης έχει υιοθετηθεί?

Reply

Αφήστε ένα Σχόλιο