Βρήκε μόνιμο σπίτι ο Βαν Γκογκ, ο σκύλος που ζωγραφίζει, τον οποίο διέσωσαν από κυνομαχίες

από Μυρτώ Τζώρτζου

Τον λένε Βαν Γκογκ επειδή ζωγραφίζει. Είναι 7 ετών, έχει ένα ματάκι και δύσκολο παρελθόν. Ο λόγος για ένα πανέξυπνο σκυλί, ημίαιο πιτμπουλάκι, το οποίο μετά από πολλές περιπέτειες, κατάφερε και βρήκε μόνιμο σπίτι.

Ο Βαν Γκογκ ήταν σκυλί κυνομαχιών στη Βόρεια Καρολίνα. Από αυτό έχασε και το ένα του αυτί.

Η 34χρονη Jaclyn Gartner, ιδρύτρια της φιλοζωικής Happily Furever After Rescue, που διασώζει κυρίως πίτμπουλ, στο Κονέκτικατ είδε τυχαία μια φωτογραφία του στα social media, στην οποία ήταν τραυματισμένος και είχε αίματα. Αμέσως αποφάσισε να τον πάρει και να τον σώσει. «Τη δεύτερη φορά που είδα τη φωτογραφία του στο ίντερνετ, τον ερωτεύτηκα. Είχε ένα μεγάλο χαμόγελο και φαινόταν τόσο γλυκός», θα πει η ίδια στο TODAY.com.

Έπρεπε όμως πρώτα να γίνει διάσωση. Έτσι οι διασώστες πήγαν στο μέρος που ήταν ο Βαν Γκογκ . Τον βρήκαν πεταμένο μέσα σε αποχέτευση. Αυτοί που τον είχαν δεν τον χρειάζονταν πλέον. Ήταν μέσα στα αίματα και το αυτί του έπρεπε με χειρουργείο να αφαιρεθεί. Στη συνέχεια ο σκυλάκος πήγε στο σπίτι της Gartner για να μείνει προσωρινά μέχρι να βρει το δικό του.

«Ο Βαν Γκογκ πρέπει να έχει κάθε λόγο να μην εμπιστεύεται τους ανθρώπους. Όμως δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Αντίθετα. Τους αγαπάει όλους. Επειδή όμως είχε άσχημη εμπειρία με άλλα σκυλιά, τα γαβγίζει. Έτσι σκέφτηκα να πάει σε σπίτι χωρίς άλλα ζώα. Όμως δεν υπήρξε ενδιαφέρον για αυτόν», λέει η Gartner. Έτσι αποφάσισε να σκεφτεί κάτι άλλο ώστε να τραβήξει την προσοχή.

Το πρώτο που έκανε είναι να τον βαφτίσει Βαν Γκογκ. Στη συνέχεια άρχισε να σκέφτεται τρόπους να ζωγραφίσει ο σκύλος το έργο “The Starry Night” του Βαν Γκογκ ως δώρο στο νέο του κηδεμόνα. Τοποθέτησε κάτω έναν καμβά, έβαλε μπογιές και τις τύλιξε με σακούλα. Από πάνω άλειψε το καμβά με φυστικοβούτυρο. Και το κόλπο πέτυχε. Ο σκύλος γλείφοντας το φυστικοβούτυρο, ζωγράφιζε. Ο πίνακας ήταν έτοιμος.

Τι χρειαζόταν τώρα; Μια συνάντηση με άλλους για να δείξει τον πίνακα αλλά και το σκύλο. Η συνάντηση διαφημίστηκε μέσω facebook. Δυστυχώς πήγαν ελάχιστοι. Και κανείς δεν εξέφρασε την επιθυμία να τον πάρει. Αλλά η Gartner δεν έχασε την ελπίδα της.

O σκύλος συνέχιζε να ζωγραφίζει με αυτόν τον τρόπο (ας είναι καλά το φυστικοβούτυρο). Και έκανε και την πρώτη του έκθεση ζωγραφικής. Και άρχισε από τη μία να πουλάει έργα και από την άλλη να γίνεται γνωστός.

Στο σπίτι της Gartner έπρεπε κάποιος να μπει στο νοσοκομείο. Άρχισε να ψάχνει κάποιον να της τον κρατήσει για λίγο. Μια γυναίκα, η 44χρονη Jessica Starowitz δέχτηκε. Περνώντας οι μέρες οι δυο τους άρχισαν να δένονται. Και τον αγάπησε τόσο πολύ που αποφάσισε να τον κρατήσει μόνιμα. Τα νέα είναι υπέροχα. Ο όμορφος και ταλαιπωρημένος Βαν Γκογκ άργησε αλλά τελικά βρήκε το σπίτι του.

 

Φωτό: Courtesy Happily Furever

Jessica Starowitz

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο