Βρήκε σπίτι η μικρή σκυλίτσα Rose που την πέταξαν στο δρόμο ένα βράδυ σε χωριό της Θεσσαλονίκης

από Μυρτώ Τζώρτζου

Μέσα σε όλα αυτά τα δυσάρεστα που συμβαίνουν καθημερινά στα ζώα, υπάρχουν και τα ευχάριστα, τα αισιόδοξα. Υπάρχουν εκείνες οι ιστορίες που δείχνουν για άλλη μια φορά τον τεράστιο αγώνα των εθελοντών, οι οποίοι προσπαθούν να σώσουν όσα ζώα γίνεται περισσότερα. Δεν τα καταφέρνουν πάντα. Αλλά όταν τα καταφέρνουν, η χαρά τους είναι τεράστια. Όπως και η δική μας άλλωστε.

Οι εγκαταλείψεις στη χώρα μας έχουν χτυπήσει κόκκινο. Αμέτρητα τα ζώα που εγκαταλείπονται, όχι μόνο στην επαρχία αλλά και στις μεγάλες πόλεις. Η στείρωση για πολλούς είναι άγνωστη λέξη. Γεννάει το κατοικίδιό τους και η εύκολη λύση είναι να πετάξουν τα μικρά. Το πώς θα επιβιώσουν λίγο τους νοιάζει. Όταν μάλιστα πρόκειται για μωρό ή μικρό, τότε οι πιθανότητες είναι ελάχιστες. Κάποια όμως είναι τυχερά.

Για ένα τυχερό μέσα στην ατυχία του μας λένε οι εθελοντές της ομάδας ΚυΜα ΟΕΦ Ομάδα Εθελοντών Φιλόζωων Κυμίνων-Μαλγάρων, μιας ομάδας που δραστηριοποιείται λίγο πιο έξω από τη Θεσσαλονίκη και έχει να επειδείξει μεγάλο φιλοζωικό έργο.

Η πανέμορφη μικρόσωμη σκυλίτσα Rose πετάχτηκε ένα βράδυ από κάποιον που δεν την ήθελε σε ένα χωριό της Θεσσαλονίκης.  Μόλις 9 κιλάκια και ούτε ενός χρόνου, η Rose, ήταν ένα υπέροχο πλασματάκι. Πώς να επιβιώσει όμως τόσο μικρούλα και τόσο φοβισμένη;

Και ενώ περιφερόταν μόνη σε μια γειτονιά ενός χωριού, ξαφνικά μια μέρα εξαφανίστηκε. Οι εθελοντές ξεκίνησαν να την ψάχνουν. Ευτυχώς ένας άνθρωπος από το χωριό την εντόπισε και την επέστρεψε πίσω. Την είχαν πετάξει σε μέρος με μεγαλόσωμους σκύλους, χωρίς καμιά ελπίδα επιβίωσης.

Οι άνθρωποι που προσπαθούσαν να τη φροντίσουν-έστω στο δρόμο- άρχισαν μέσω Facebook τις εκκλήσεις για να βρεθεί σπίτι. Να φύγει από το δρόμο ώστε να σωθεί. Η μικρή χρειαζόταν ένα σπίτι είτε μόνιμο είτε φιλοξενίας. Οι κίνδυνοι στους δρόμους αμέτρητοι και ο μεγαλύτερος ο άνθρωπος.

Ξεκίνησαν οι εκκλήσεις, οι κοινοποιήσεις ώστε να βρεθεί κάτι. Πολλά δυστυχώς τα ζωάκια που έχουν ανάγκη και ποιο να πρωτοσωθεί. Οι εθελοντές κάνουν τα πάντα αλλά έχουν γεμίσει ζώα.

Και η μικρούλα περίμενε. Και τελικά στάθηκε τυχερή. Το καλό νέο που περίμεναν όλοι ήρθε. Ένα σπίτι άνοιξε τις πόρτες του να την καλοδεχτεί και να της δώσει μια δεύτερη ευκαιρία να ζήσει με ασφάλεια και αγάπη. Η Rose υιοθετήθηκε. Βρήκε τους ανθρώπους της. Είναι αυτό που λέμε συχνά: «Το σκουπίδι κάποιου, ο θησαυρός κάποιου άλλου».

Εμείς ευχόμαστε να έχει μια υπέροχη ζωή με πολλή αγάπη και πολλά πολλά παιχνίδια. Της αξίζει άλλωστε μετά την περιπέτειά της.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο