Βρήκε σπίτι στην Ολλανδία η σκυλίτσα που είχαν παρατήσει στην ερημιά, στο Μαύρο Κάβο, στη Ρόδο

από Μυρτώ Τζώρτζου

Οι ιστορίες που αφορούν τα ζώα και δη τα αδέσποτα στη χώρα μας είναι στην πλειοψηφία τους δυσάρεστες. Άλλωστε είναι γνωστό σε όλους μας ότι είμαστε στις πρώτες χώρες παγκοσμίως στην κακοποίηση των ζώων. Καθημερινά σε όλη την Ελλάδα τα περιστατικά κακοποίησης είναι αμέτρητα.

Για αυτό θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικό, όταν γίνεται κάτι καλό σε ένα ζώο, να το προβάλλουμε για να δούμε ότι ευτυχώς υπάρχει και αυτή η πλευρά, η ευχάριστη, η αισιόδοξη. Και ότι ο αγώνας των εθελοντών δεν πάει χαμένος. Γιατί, για να λέμε την αλήθεια, πίσω από κάθε ευχάριστο περιστατικό είναι οι εθελοντές που κοπίασαν για αυτό.

Και ερχόμαστε σε ένα από αυτά τα ευχάριστα περιστατικά που δημοσιεύει αυτή τη φορά η σελίδα Δημοτικό Κυνοκομείο Ρόδου και αφορά μια σκυλίτσα που κάποιος πριν από λίγο καιρό εγκατέλειψε σε ένα έρημο μέρος στη Ρόδο.

Ήταν περίπου στα μέσα Αυγούστου όταν εθελόντρια έκανε έκκληση για μια σκυλίτσα που είχαν παρατήσει στο Μαύρο Κάβο, στη Ρόδο. Το ζώο ήταν στην κυριολεξία στο πουθενά καθώς δεν υπήρχε τίποτα εκεί. Η εθελόντρια κάποιες φορές πήγαινε και το τάιζε αλλά αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει σε καθημερινή βάση. Η σκυλίτσα σε αυτό το μέρος ήταν καταδικασμένη.

Μετά από πολλές εκκλήσεις για βοήθεια ο George Kritikos μαζί με μια άλλη εθελόντρια πήγαν στο σημείο και έκαναν προσπάθειες να πιάσουν το ζώο, το οποίο ήταν φοβικό και δεν ήταν εύκολο να πιαστεί. Τελικά τα κατάφεραν. Η σκυλίτσα έφυγε από εκεί και σώθηκε.

Μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο για να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις. Και μετά ξεκίνησε ο αγώνας των εθελοντών για να της βρουν σπίτι. Για να μην καταλήξει στο κυνοκομείο αλλά και να μη βγει στο δρόμο. Αμέτρητα τα ζωάκια που ψάχνουν σπίτι. Λίγα είναι δυστυχώς τα τυχερά. Η σκυλίτσα του Μαύρου Κάβου όμως ήταν ένα από αυτά καθώς κάποιοι άνθρωποι από την Ολλανδία έμαθαν την ιστορία της και θέλησαν να την υιοθετήσουν δίνοντάς της μια δεύτερη ευκαιρία.

Έτσι η μικρή έφυγε για το παντοτινό της σπίτι όπου θα ζήσει με αγάπη και φροντίδα. Γιατί μπορεί καποιος να μην την ήθελε και την πέταξε σαν σκουπίδι στις ερημιές, όμως βρέθηκε ένας άλλος που θέλησε να τη βάλει στη ζωή του.

Εμείς ευχόμαστε σε αυτό το όμορφο πλάσμα να έχει μια υπέροχη και γεμάτη αγάπη ζωή.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

 

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο