Υπέροχα νέα: Βρήκε σπίτι ο σκυλάκος από τα Χανιά που του είχαν ρίξει στην πλάτη καυστικό υγρό

από Μυρτώ Τζώρτζου

Τρία χρόνια μετά τη μετατροπή από τη Βουλή της κακοποίησης ζώου από πλημμέλημα σε κακούργημα, τα ζώα στη χώρα μας συνεχίζουν να κακοποιούνται καθημερινά με το χειρότερο τρόπο. Και κανείς δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για αυτό και κανείς δεν τιμωρείται. Την ευθύνη φυσικά έχουμε και εμείς οι πολίτες που δεν μιλάμε, δεν καταγγέλλουμε τέτοια γεγονότα. Αυτό το βλέπουμε περισσότερο στις μικρές κοινωνίες όπου όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους και κανείς δεν μιλάει.

Ένα τέτοιο περιστατικό κακοποιήσης και απίστευτης βαρβαρότητας, όπως θυμόμαστε, είχε συμβεί πριν από δυο μήνες στο Δαράτσο στα Χανιά όταν ένα σκυλάκος, ράτσας Chow Chow, είχε βρεθεί να περιφέρεται σε άθλια κατάσταση, καμένος από καυστικό υγρό που του είχαν πετάξει στην πλάτη και γεμάτος σκουλήκια. Το δύστυχο ζώο ήταν μέρες σε αυτή την κατάσταση χωρίς κανένας να ενδιαφερθεί να το βοηθήσει.

Όπως είχε αναφέρει Η Προστασία των Ζώων, Χανιά ο σκύλος είχε μεταφερθεί στο κτηνιατρείο για να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας του. Επρόκειτο για ζώο, 5 ετών, αστείρωτο και χωρίς φυσικά τσιπάκι.

Ο σκυλάκος που ονομάστηκε Λέων έδωσε μάχη με τις πληγές του αλλά και μάχη για να εμπιστευτεί ξανά τους ανθρώπους. Και μεταμορφώθηκε σε ένα πανέμορφο πλάσμα, που αναζητούσε τα χάδια και τις αγκαλιές. Στη συνέχεια πήγε σε σπίτι φιλοξενίας.

Και το έργο των εθελοντών δεν είχε τελειώσει εκεί. Για να μην τον γυρίσουν και πάλι στους δρόμους, άρχισαν μια προσπάθεια για να του βρουν σπίτι, κάτι που, αν αναλογιστούμε πόσα ζώα ψάχνουν το δικό τους, δεν είναι καθόλου εύκολο.

Ο Ρόμπεν όμως στάθηκε τυχερός καθώς τον αγάπησε μια οικογένεια από την Αθήνα, του Νίκου, της Ευθυμίας, του μικρού Χρήστου και της μικρής Κωνσταντίνας, και θέλησε να τον υιοθετήσει δίνοντάς του μια δεύτερη ευκαιρία. Έτσι ταξίδεψε από το Ρέθυμνο στην Αθήνα. Ο Ρόμπεν, o οποίος ονομάστηκε εκ νέου Λέων, βρίσκεται πλέον στο νέο του σπίτι και απολαμβάνει την αγάπη των δικών του.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Όταν βρέθηκε

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο