Απίστευτο: Γίνεται διάσωση στη βραχονησίδα Μακρύ για να σωθούν 50 αιγοπρόβατα που παράτησε κτηνοτρόφος- Πολλά έχουν πεθάνει

από Μυρτώ Τζώρτζου

Μερικά πράματα που συμβαίνουν στα ζώα -και δη στη χώρα μας- ξεπερνούν κάθε φαντασία. Και αυτό γίνεται δυστυχώς γιατί ενώ υπάρχουν νόμοι-και μάλιστα αυστηροί- δεν επιβάλλονται. Και οι φριχτές πράξεις εις βάρος των ζώων συνεχίζονται.

Ο λόγος για αυτό ένα απίστευτο περιστατικό που έλαβε χώρα αυτές τις μέρες στη βραχονησίδα Μακρύ στα Δωδεκάνησα καθώς κτηνοτρόφος πήγε εκεί και παράτησε πάνω από 50 αιγοπρόβατα μόνα τους για να πεθάνουν. Τα πέταξε στην κυριολεξία.

Ο Γιώργος Κρητικός, εργαζόμενος στο Δημοτικό Κυνοκομείο Ρόδου, γνωστός για το μεγάλο φιλοζωικό του έργο στην περιοχή, ενημερώθηκε για αυτή την απίστευτη ιστορία από ένα τηλεφώνημα και ξεκίνησε ένα αγώνα να σώσει όσα μπορούσε να σωθούν από εκείνο το έρημο μέρος. Αμέσως πήγε να δει τι συμβαίνει.

Οι εικόνες που πήρε και τα βίντεο συγκλονίζουν. Ζώα πεθαμένα, πάρα πολλά σε ημιθανή κατάσταση, τραυματισμένα, σε άθλια κατάσταση, πεινασμένα, αφυδατωμένα. Οι άνθρωποι που πήγαν να βοηθήσουν ήδη έχουν ξεκινήσει τη μεταφορά των ζώων από εκεί. Και επιπλέον για να μπορέσουν να επιβιώσουν μέχρι να τα πιάσουν-καθώς πολλά είναι δεν πλησιάζουν- πραγματοποιείται μεταφορά τροφής και νερού.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά φαίνεται ξεκάθαρα το πώς μια μεγάλη μερίδα κτηνοτρόφων συμπεριφέρεται στα ζώα της. Η πράξη αυτή του συγκεκριμένου κτηνοτρόφου είναι τουλάχιστον βάρβαρη. Εμείς ευχόμαστε να σωθούν όσα περισσότερα ζώα γίνεται αλλά και κάτι άλλο πολύ βασικό: να βρεθεί και να τιμωρηθεί ο ένοχος.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο