Ξεκίνησαν ταξίδι με τη σκυλίτσα τους στα πιο όμορφα μέρη για να χαρεί που λόγω καρκίνου έχει λίγη ζωή

από Μυρτώ Τζώρτζου
dog walk

H 7 ετών Dolly είναι μια πανέμορφη σκυλίτσα, ράτσας Border Collie, που διαγνώστηκε πριν από λίγους μήνες με καρκίνο τετάρτου σταδίου. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει πολλή ζωή μπροστά της. Ο γιατρός μάλιστα ενημέρωσε τους ανθρώπους της ότι οι χημειοθεραπείες δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα πέρα από μια μικρή παράταση ζωής, περίπου 8 μήνες.

Έτσι ο κηδεμόνας της Sam Stanley, από το Darlington της Βρετανίας, αποφάσισε να κάνει κάτι ξεχωριστό για αυτή ώστε να ζήσει υπέροχα τον καιρό που της απομένει. Μαζί με τη σύντροφό του, Danny Wragg αποφάσισαν να κάνουν ένα ταξίδι αφιερωμένο στην τετράποδη φίλη τους. Το ταξίδι αυτό περιλαμβάνει πολλές δραστηριότητες: από μια βόλτα με κανό στη λίμνη District μέχρι ένα οδικό ταξίδι στα υψίπεδα της Σκωτίας. Επίσης βόλτες σε βουνά και εκδρομές στην εξοχή. Η Danny έκατσε και έφτιαξε μια λίστα ώστε η Dolly να ζήσει μοναδικές στιγμές και να χαρεί.

«Η Dolly είναι ένα υπέροχο σκυλί, με πολύ καλό χαρακτήρα. Είναι φιλική και κοινωνική. Την έχουμε από κουτάβι. Ξεκίνησε λοιπόν τις βόλτες στην εξοχή, τις οποίες, αν και συχνά κουρασμένη από την αρρώστια, απολαμβάνει. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο ώστε να νιώθει ευτυχισμένη μέχρι το τέλος», θα πει ο Stam. Ο οποίος δεν σταμάτησε εκεί. Τα έξοδα για την περίθαλψη της Dolly είναι πάρα πολλά. Εκείνος μπορούσε να ανταπεξέρθει. Όμως σκέφτηκε ότι πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν.

Έτσι αποφάσισε να τρέξει στο μαραθώνα του Λονδίνου για να συγκεντρωθούν χρήματα για το φιλοζωικό οργανισμό (PDSA (People’s Dispensary for Sick Animals). Ο οργανισμός αυτός βοηθάει δωρεάν ή με ελάχιστα χρήματα ζώα που έχουν ανάγκη.

«Αποφάσισα να πάρω μέρος σε αυτή τη φιλοζωική εκδήλωση που είναι για καλό σκοπό. Κανένας δεν θα πρέπει να είναι στη θέση που να μην μπορεί σε ανάλογη περίπτωση να ανταπεξέλθει σε τεράστια έξοδα του κτηνιατρείου σε ανάλογες περιπτώσεις όπως της Dolly.

Evening Gazette

NORTHERN ECHO

Πηγή: Metro.co.uk

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο