Σκυλίτσα έχασε το πόδι της σε κυνομαχίες και εγκαταλείφθηκε- Υιοθετήθηκε, έβαλε προσθετικό πόδι και ζει ευτυχισμένη

από Μυρτώ Τζώρτζου
τρίποδος σκύλος

Μια τρίποδη σκυλίτσα, η 6χρονη Luna, ράτσας Pitbull, που τραυματίστηκε και την εγκατέλειψαν σε μια αυλή, σώθηκε και ζει ευτυχισμένη.

Η νέα κηδεμόνας της Bri-Wilson Sommers, νοσοκόμα στο επάγγελμα, αναφέρει ότι χάρη στο τρισδιάστατο προσθετικό πόδι η Luna έγινε πάλι ένα χαρούμενο ζωάκι που απολαμβάνει τη ζωή.

Η Bri που ζει στην Αριζόνα των Ηνωμένων Πολιτειών θα πει: «Αυτό το πόδι της έδωσε ξανά όρεξη για τη ζωή και είμαστε τόσο περήφανοι. Τώρα μπορεί να περπατήσει αρκετά χωρίς να κουράζεται. Και κάθε εβδομάδα γίνεται καλύτερη και πιο δυνατή».

Η όμορφη Luna πριν από 3 χρόνια τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι σε κυνομαχίες και μετά εγκαταλείφθηκε να πεθάνει. Έζησε παρατημένη για κάποιο χρονικό διάστημα και δεν μπορούσε καθόλου να περπατήσει. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να σέρνει το ποδαράκι της και να υποφέρει. Η πληγή της ήταν σοβαρή και ήθελε χρόνο για να γίνει καλά.

«Σιγά σιγά δουλέψαμε μαζί της με υπομονή μέχρι να μπορέσει να περπατήσει και να τρέξει ξανά. Στην αρχή βέβαια τα πράγματα με το πόδι της αυτό ήταν δύσκολα. Άρχισε να μην έχει αντοχή στις βόλτες της ενώ συχνά αυτοτραυματιζόταν. Επίσης είχε αναγκαστεί να το σέρνει, κάτι που της δημιουργούσε πρόβλημα. Δεν μπορούσε να κρατήσει το βάρος της. Τα σκυλιά αυτά από την κατασκευή τους έχουν βάρος, κάτι που δεν βοηθούσε τη Luna», θα πει η Bri.

H Luna πήγε στον κτηνίατρο, ο οποίος διέγνωσε πρώιμη αρθρίτιδα. Έτσι η Bri άρχισε να ψάχνει τρόπους να βοηθήσει την αγαπημένη της σκυλίτσα: «Τον Απρίλιο του 2022 μάθαμε για την εταιρεία 3D Pets, η οποία φτιάχνει τρισδιάστατα προσθετικά πόδια. Οι άνθρωποι εκεί μας είπαν ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο στη Luna. Και το πήραμε απόφαση».

Και επειδή τα χρήματα που χρειάζονταν για κάτι τέτοιο ήταν πολλά, βοήθησαν φίλοι και συγγενείς ώστε το ζώο να αρχίσει να περπατάει ξανά.

Η Bri, η οποία λατρεύει τη Luna αναφέρει: « Η Luna είναι ο πιο γλυκός και προστατευτικός σκύλος του κόσμου. Κάθε φορά που κάποιος έχει μια κακή μέρα είναι εκεί και τον προσέχει. Παίζει, τρέχει και κάνει ξανά τα αγαπημένα της πράγματα».

Metro.co.uk

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο